Μανουσάκης: "Απαράδεκτη η δήλωση του Δημάρχου Ιεράπετρας για το εντέλλεσθε"

11:34 π.μ. - Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Παρ, 10/34/2023
Image: Μανουσάκης: "Απαράδεκτη η δήλωση του Δημάρχου Ιεράπετρας για το εντέλλεσθε"

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε στο διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου έγγραφο με διαμαρτυρία για την προσπάθεια προεκλογικής υφαρπαγής μόνιμου προσωπικού από τους φορείς ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης (Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας).

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Μανουσάκης μίλησε στον Ηχώ για το πρόβλημα που έχει ανακύψει τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο μπορεί να μιλούν για ενίσχυση των νοσοκομείων ή για το ότι δεν πρόκειται να κλείσουν δομές υγείας ωστόσο όμως ούτε προσλήψεις γίνονται ούτε δίνονται χρονοδιαγράμματα πότε θα ενισχυθούν. Δεδομένου ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία συνεχίζονται στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία στο οποίο και θα συμμετάσχουν. Τόνισε ότι για να έρθουν γιατροί σε περιφερειακά νοσοκομεία θα πρέπει να δοθούν κίνητρα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να στηρίξει τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Μανουσάκης στάθηκε και στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας λέγοντας ότι στις ομιλίες δεν θίχτηκε ιδιαίτερα το θέμα του χάρτη υγείας για τον σχεδιασμό του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα. Σχολίασε στη συνέχεια δηλώσεις του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκης σημειώνοντας ότι «ήταν απαράδεκτη η λογική του Δημάρχου Ιεράπετρας για το εντέλλεσθε». Εάν οι συνθήκες εργασίας είναι με εντέλλεσθε οι γιατροί θα φύγουν, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μανουσάκης

Ακούστε εδώ τον κ. Μανουσάκη

-

Στο έγγραφο του συλλόγου προ την 7η ΥΠΕ αναφέρονται τα παρακάτω:

Κύριε διοικητή,

πρόσφατα λάβαμε γνώση της υπ αριθμ 2662/19-1-23 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που εξέδωσε η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω: “Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προτίθεται να στελεχώσει τη νεοσύστατη Διεύθυνση Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου με μετακίνηση υπαλλήλων (μονίμων ή Ι.Δ.Α.Χ.) από τους φορείς ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης (Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας). Οι προς κάλυψη θέσεις είναι οκτώ (8) και θα κατανεμηθούν στα δύο (2) τμήματα της εν λόγω Διεύθυνσης.” Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν μέχρι 25/1/23.

Αρνητική εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν απευθύνεται μόνο στο προσωπικό της ΔΥΠΕ, αλλά και στους μόνιμους υπάλληλους των άλλων φορέων (Νοσοκομείων και ΚΥ), που εφόσον επιλεγούν, θα μετακινηθούν στη ΔΥΠΕ από τις θέσεις που υπηρετούν, κάτι που αποτελεί προσπάθεια υφαρπαγής μόνιμου προσωπικού από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νησιού.

Καθόσον γνωρίζουμε από τα όσα έχουν ειπωθεί κατά τις συναντήσεις μας με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες της 7ης ΥΠΕ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας η διοίκηση της ΥΠΕ ενισχύθηκε γενναία με διοικητικό επικουρικό προσωπικό.

Παρόλα αυτά επιλέξατε να στελεχώσετε τη νέα διεύθυνση, όχι με συμβασιούχους, όχι με προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού, αλλά με υφαρπαγή μόνιμου προσωπικού από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, και μάλιστα προεκλογικά. Και όπως φαίνεται, οι μετακινήσεις θα γίνουν χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, αφού δεν αναφέρεται πουθενά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συγκεκριμένη μοριοδότηση προσόντων, ούτε ότι θα προκύψουν και θα δημοσιευτούν πίνακες αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για μετακίνηση, αλλά υπάρχει η αόριστη αναφορά “η επιλογή των υπάλληλων θα πραγματοποιηθεί μετά από σχετική αξιολόγηση της αίτησής τους” κάτι που παραπέμπει αυτόματα τη σκέψη σε προεκλογικές εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στις 38 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού υπηρετούν μόνο 23 μόνιμοι υπάλληλοι και οι 15 οργανικές θέσεις είναι κενές από μόνιμο προσωπικό, δηλαδή έχουμε 40% κενές οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού. Τυχόν μετακινήσεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού προς την 7η ΥΠΕ θα αποδιοργανώσουν πλήρως τη διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου, με σοβαρές αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του. Eπίσης από τις 198 οργανικές θέσεις ΠΕ και ΤΕ όλων των ειδικοτήτων (που αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος), στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι καλυμμένες με μόνιμο προσωπικό 104, δηλαδή οι κενές οργανικές θέσεις είναι στο 47%. Εκτιμούμε ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα άλλα Νοσοκομεία και ΚΥ του νησιού.

Κύριε Διοικητή, με βάση τα παραπάνω σας ζητούμε να ακυρώσετε την υπ αριθμ 2662/19-1-23 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της νεοσύστατης Διεύθυνσης Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου με μετακίνηση υπαλλήλων (μονίμων ή Ι.Δ.Α.Χ.) από τους φορείς ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης (Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας), και να προχωρήσετε σε στελέχωση της διεύθυνσης με διοικητικό προσωπικό από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, ή με προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων.

Εκ του ΔΣ