Μαμουλάκης: Έρχεται συγχώνευση των ΔΕΥΑ και ιδιωτικοποίηση του νερού

11:09 π.μ. - Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Τρί, 18/09/2024
Image: Μαμουλάκης: Έρχεται συγχώνευση των ΔΕΥΑ και ιδιωτικοποίηση του νερού

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη για το δημόσιο αγαθό του νερού

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και οι συζητήσεις για επερχόμενη συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προαναγγέλλοντας σχετική Κοινοβουλευτική παρέμβαση, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την κάθετη αντίθεσή του στον κυβερνητικό σχεδιασμό που προβλέπει συνένωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης της χώρας, με απώτερο σκοπό να ιδιωτικοποιήσει τη λειτουργία τους μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Πρόκειται για ένα σχέδιο του κ. Μητσοτάκη που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, θα αλλάξει τον προσανατολισμό και την φιλοσοφία των ΔΕΥΑ, που από την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών και την ανάπτυξη θα στραφεί στα κέρδη των παρόχων, ενώ ταυτόχρονα θα θέσει υπό αμφισβήτηση τις θέσεις εργασίας.

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι ότι το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό και η ΔΕΥΑ δεν είναι οργανισμοί για κερδοσκοπία.

Παραμένουν ζωντανές χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων και των διοικήσεών τους, χρειάζονται πόρους, ενίσχυση και στήριξη για να εκμεταλλευτούν το σημαντικό εργαλείο των Ενεργειακών Κοινοτήτων και να είναι αυτόνομες και ενεργειακά. Δεν μπορούν να καταργηθούν έτσι αιφνίδια επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει τους εργαζόμενους, στηρίζει τον θεσμό των ΔΕΥΑ και την πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό του νερού. Γι’ αυτό φέρνουμε ξανά το θέμα στη Βουλή και συνεχίζουμε τον αγώνα έτσι ώστε τα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ, να παραμείνουν στα χαρτιά».

cretalive.gr