Μαμαντόπουλος: Ενθαρρυντικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού

12:35 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020
12:10 μ.μ. - Πέμ, 15/35/2020
Image: Μαμαντόπουλος: Ενθαρρυντικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού

Εξετάστηκαν 200 γυναίκες στην Ιεράπετρα και σε χωριά – Δε βρέθηκε κανένας ψηλαφητός όγκος

Για 20η χρονιά ο Νοσηλευτικός Τομέας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας, οργανώνει την ετήσια ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τον ΚΑΡΚΙΝΟ του ΜΑΣΤΟΥ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλινική εξέταση, εκπαίδευση των γυναικών στην αυτοεξέταση και την ευαισθητοποίηση στη σημασία της μαστογραφίας.

Ο πρόεδρος του ΠΤ ΕΕΣ Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα μέχρι αποτελέσματα των εξετάσεων λέγοντας με εμφανή ικανοποίηση ότι μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί στην Ιεράπετρα και σε χωριά περίπου 200 γυναίκες και ευτυχώς δεν έχει εντοπιστεί κανένας ψηλαφητός όγκος. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένες, προσέχουν και ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από την προσέλευση των γυναικών στην εκστρατεία που παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά. Είναι σημαντικό να προλάβουμε γιατί πλέον με την εξέλιξη της Ιατρικής μπορούμε να προλάβουμε ακόμη και εάν γίνει διάγνωση σε όγκο στα πρώτα στάδια. Εκτός βέβαια εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι. Αλλά και από αισθητικής άποψης τα δεδομένα έχουν αλλάξει και επομένως η γυναίκα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει το όλο θέμα με διστακτικότατα. Ως προς τη μαστογραφία τα μηχανήματα είναι πια περισσότερο εξελιγμένα συστήνεται από τα 35 – 4- ετών και πλέον έχει όμως σημασία από μικρή ηλικία τα κορίτσια να ενημερωθούν.

Προέτρεψε τον γυναικείο πληθυσμό να προσέλθει να εξεταστεί και να ενημερωθεί στις επισκέψεις που γίνονται στα χωριά αλλά και στο ιατρείο στην Ιεράπετρα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και τα αποτελέσματα της εκστρατείας το επόμενο διάστημα θα είναι εξίσου θετικά. Για κάθε πληροφορία και για ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 28420 25466.