Μαμάκης: Ισχυρές συστάσεις στους γονείς να κρατούν τα παιδιά με συμπτώματα κρυολογήματος στο σπίτι

11:53 π.μ. - Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023
11:01 π.μ. - Παρ, 13/53/2023
Image: Μαμάκης: Ισχυρές συστάσεις στους γονείς να κρατούν τα παιδιά με συμπτώματα κρυολογήματος στο σπίτι

Απουσίαζε το 11% των μαθητών στην έναρξη των σχολείων μετά τις διακοπές – Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Αυξημένα είναι τα περιστατικά στο Λασίθι με μαθητές που απουσιάζουν από το σχολείο καθώς ταλαιπωρούνται από ιώσεις, γρίπη ή κορωνοϊό σε ένα ποσοστό 11% , κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Γ. Μαμάκη.

Όπως είπε στον Ηχώ 99,8 το παραπάνω ποσοστό είναι αντίστοιχο της εικόνας που καταγράφεται, κατά μέσο όρο, πανελλαδικά. Δεν προκαλεί ανησυχία ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Μάθαμε λόγω της πανδημίας να τηρούμε τα ατομικά μέτρα υγιεινής και καλό είναι να συνεχίσουμε να τα τηρούμε ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχουν οι ιώσεις που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Εκείνο που, όχι μόνο προτρέπουμε τους γονείς, αλλά κάνουμε ισχυρές συστάσεις, είναι, να κρατούν τα παιδιά με συμπτώματα κρυολογήματος στο σπίτι και να τα ξαναφέρνουν ένα 24ωρο αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Εάν κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός κολλήσει κορωνοϊό τότε, σύμφωνα με τις οδηγίες από το υπουργείο προβλέπεται πενθήμερη παραμονή στο σπίτι, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Διευθυντής.

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Μαμάκη