Μακρύς Γιαλός: Νέα καθίζηση στον παραλιακό – Έντονη διαμαρτυρία για φρεάτιο εστία μόλυνσης

12:07 μ.μ. - Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022
12:07 μ.μ. - Τρί, 05/07/2022
Image: Μακρύς Γιαλός: Νέα καθίζηση στον παραλιακό – Έντονη διαμαρτυρία για φρεάτιο εστία μόλυνσης

Τι απαντά στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος Εμμ. Βρυγιωνάκης

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν  καταστηματάρχες στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού για φρεάτιο το οποίο βρίσκεται σε έναν από τους παράδρομους που οδηγούν προς την παραλία. Επισημαίνουν ότι το φρεάτιο  αποτελεί εστία μόλυνσης, η δυσοσμία κάποιες φορές είναι έντονη ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν σε περίπτωση βροχής. 

Παράλληλα,  προβληματισμός εκφράζεται για την κλίση που  έχει πάρει ο παραλιακός πεζόδρομος εγκυμονώντας κινδύνους για τους περιπατητές

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας καταρχάς για το φρεάτιο ότι, από εκεί διέρχεται αγωγός όμβριων υδάτων. Όταν κατασκευάστηκε ο αγωγός ήταν σε τέτοιο ύψος που δεν επέτρεπε τη  φυσική ροή του νερού και την κατάληξή του  στη θάλασσα. Αυτή τη στιγμή  αγωγός είναι κάτω από την άμμο.  Είναι κάτι που συμβαίνει από τότε που κατασκευάστηκε ο αγωγός. Ακόμα και να καθαριστεί, με τον κυματισμό, δημιουργείται και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή κάτω από το φρεάτιο δεν υπάρχει νερό που να έχει λιμνάσει, δεν υπάρχουν  κουνούπια ή άλλα έντομα και δεν υπάρχουν οσμές. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ενήμερη η τεχνική υπηρεσία που θα εξετάσει πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα. 

hxonews

Αναφορικά τώρα με τμήμα του παραλιακού πεζόδρομου που έχει πάρει κλίση, ο κ. Αντιδήμαρχός είπε  ότι αφορά σε τμήμα που δεν συμπεριλαμβανόταν στο έργο που είχε γίνει παρέμβαση πέρυσι όπου και εκεί παρουσιάστηκε αντίστοιχο πρόβλημα. Εκτίμησε  ότι παρά την κλίση δεν τίθεται θέμα ασφάλειας για όσους τον χρησιμοποιούν και πρόσθεσε ότι  τους επόμενους μήνες θα γίνει παρέμβαση αποκατάστασης του σημείου. 

Ακούστε εδώ τον κ. Βρυγιωνάκη ο οποίος αναφέρεται στην πορεία της τουριστικής σαιζόν που δεν φαίνεται να κυλά όπως αναμενόταν ειδικά για τα μικρότερα τουριστικά καταλύματα. Μίλησε επίσης για το έργο που θα γίνει στο αλιευτικό καταφύγιο αλλά και  τις νέες δεξαμενές ύδρευσης.