Μακράκης:Στους 153 οι νεοδιορισθέντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια Λασιθίου

11:56 π.μ. - Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Πέμ, 19/56/2021
Image: Μακράκης:Στους 153 οι νεοδιορισθέντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια Λασιθίου

Στόχος την 1η Σεπτεμβρίου μόνιμοι και αναπληρωτές να είναι στις θέσεις τους, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος α/βάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου

Στους 153 ανέρχεται ο αριθμός των μόνιμων εκπαιδευτικών που διορίστηκαν φέτος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά του Νομού Λασιθίου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 94 Δασκάλους και 43 Νηπιαγωγούς  και επιπλέον εκπαιδευτικοί Αγγλικών, Καλλιτεχνικών, Γαλλικών, Γυμναστικής Μουσικής και θεατρικής αγωγής.

Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μανώλης Μακράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι είναι μια θετική εξέλιξη η πρόσληψη μετά από αρκετά χρόνια μόνιμου προσωπικού στη γενική αγωγή. Στην ειδική αγωγή έγιναν πέρυσι μόνιμες προσλήψεις. Η διαδικασία της ορκωμοσίας των νεοδιορισμένων έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται κατά ομάδες. Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν αναλάβει υπηρεσία , να κάνουν δήλωση τοποθέτησης στα κενά που υπάρχουν.

Βέβαια παρά τις μόνιμες προσλήψεις κάποια κενά παραμένουν και επιπλέον κάποιοι εκπαιδευτικοί μπορεί για ορισμένους λόγους να δικαιούνται άδεια πχ για λόγους υγείας. Όλα αυτά θα καλυφθούν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Στόχος είναι την 1η του Σεπτέμβρη όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους, τόνισε ο κ. Μακράκης.

Ακούστε εδώ αναλυτικά