Μακράκης: Με τα απαραίτητα έγγραφα η μετακίνηση μαθητών στα σχολεία πρωτοβάθμιας

8:59 π.μ. - Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020
08:11 π.μ. - Δευ, 09/59/2020
Image: Μακράκης: Με τα απαραίτητα έγγραφα η μετακίνηση μαθητών στα σχολεία πρωτοβάθμιας

Δυο τα κρούσματα σε μαθητές Λασιθίου – Ένα σε νηπιαγωγείο Ιεράπετρας και ένα σε Δημοτικό του Αγίου Νικολάου

Με τα απαραίτητα έγγραφα μετακινούνται από σήμερα οι μαθητές στο πλαίσιο των μέτρων που επιβάλλει το 2ο lockdown για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται ότι παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά κατά το διάστημα των νέων περιορισμών, που έχουν τεθεί σε ισχύ σε όλη τη χώρα από το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο για την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές δομές και για την παραλαβή τους από αυτές θα απαιτείται σχετική βεβαίωση. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο α/βαθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Εμμ. Μακράκη τα σχολεία σήμερα θα παραδώσουν στους μαθητές τις απαραίτητες βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Τη βεβαίωση υπογράφουν οι διευθυντές και διευθύντριες του σχολείου.

Από την πλευρά τους γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα τη βεβαίωση, αλλά και να στέλνουν sms μετακίνησης με τη σήμανση 4 στο 13033

Ο κ. Μακράκης πρόσθεσε ότι σε επίπεδο νομού υπάρχουν 2 κρούσματα σε μαθητές που φοιτούν στην πρωτοβάθμιας εκπαίδευση. Το ένα φοιτά σε νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας το ένα τμήμα του οποίου παραμένει κλειστό ενώ τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν οι εκπαιδευτικοί, βγήκαν αρνητικά. Το άλλο κρούσμα διεγνώσθη σε μαθητή σε δημοτικό του Αγίου Νικολάου. Και το τμήμα αυτό έκλεισε. Σε κάθε περίπτωση τηρούνται τα μέτρα που προβλέπονται εξήγησε ο κ. Μακράκης συστήνοντας για μια ακόμη φορά σε γονείς και μαθητές να τηρούν και από πλευράς τους τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών.