Μ. Συντυχάκης: Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου

12:50 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
12:01 μ.μ. - Παρ, 17/50/2020

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι «μπαλώματα» ανακύκλωσης του προσωπικού με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς και γενναία χρηματοδότηση ζήτησε για το Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι «μπαλώματα» ανακύκλωσης του προσωπικού με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς και γενναία χρηματοδότηση ζήτησε για το Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Υπογράμμισε πως το Νοσοκομείο Λασιθίου, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο, είναι το πιο υποστελεχωμένο στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης (7η ΥΠΕ) και ένα από τα πλέον υποστελεχωμένα νοσοκομεία της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πως το ποσοστό πληρότητας των μονίμων υπαλλήλων φτάνει κοντά στο 55% του ούτως ή άλλως ανεπαρκούς οργανισμού του νοσοκομείου.

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έχει οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων, στην προβληματική λειτουργία των άλλων κλινικών και στην οριακή λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε πως οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης για την υγεία του πληθυσμού της περιοχής κατάστασης, βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, την οποία συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ισχυρίστηκε πως «το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων», ωστόσο αυτό δεν προκύπτει από πουθενά με βάση τα πετσοκομμένα κονδύλια για την Υγεία. Επίσης, κατέφυγε στα συνηθισμένα ευχολόγια και στις γενικόλογες υποσχέσεις ότι ...θα γίνουν προσλήψεις, που χρησιμοποιούσε και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως του υπενθύμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη: