Μ. Σπυριδάκης: Προσπάθειες διάσωσης της μικρής φάλαινας που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης

10:09 π.μ. - Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017
10:09 π.μ. - Παρ, 15/09/2017
Image: Μ. Σπυριδάκης: Προσπάθειες διάσωσης της μικρής φάλαινας που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης

Στηρίξτε τον ΑΡΙΩΝ

 
Μεγάλες προσπάθειες  καταβάλλονται από το πρωί για να σωθεί ένα φαλαινάκι που εντοπίστηκε στα νότια παράλια της Κρήτης . Λιμενικό και ΕΛΚΕΘΕ έχουν κινητοποιηθεί όπως και κτηνίατρος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φαλαινάκι έχει τραυματιστεί ελαφρά . Ο κτηνίατρος και μέλος του Δικτύου ΑΡΙΩΝ  κ. Μιχάλης Σπυριδάκης υπεύθυνος του συντονιστικού Κρήτης  δήλωσε στον Ηχώ fm  ότι το φαλαινάκι   είναι σε μια παραλία κοντά στους Καλούς Λιμένες και εθελοντής από τον ΑΡΊΩΝ θα μεταβεί στο σημείο. Τα αίτια της παρουσίας του κύτους εκεί θα ερευνηθούν.
 
Το Δίκτυο του ΑΡΙΩΝ συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το animal action ,  και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας   και συγκεντρώνει συνεχώς πληροφορίες για εμφανίσεις κητωδών από όλη τη νησιωτική και παράκτια Ελλάδα.
Η λειτουργία του Δικτύου Εκβρασμών δίνει στον ΑΡΙΩΝ τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις εμφάνισης άρρωστων, τραυματισμένων ή νεκρών κητωδών, ενώ παράλληλα αποτελεί το μοναδικό εργαλείο μέσω του οποίου μπορούν να εντοπιστούν έγκαιρα περιστατικά μαζικών θανάτων δίνοντας μας τη δυνατότητα για άμεση ανταπόκριση και αντιμετώπιση τους.  Μια έμπειρη ομάδα κτηνιάτρων και επιστημόνων υλοποιεί και συντονίζει τις δράσεις διάσωσης, πρώτων βοηθειών και επανένταξης.
Ο κ. Σπυριδάκης προέτρεψε όσους ενδιαφέρονται να έρθουν κοντά στον ΑΡΙΩΝ
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μ. Σπυριδάκη: