Μ. Σπινθούρη: Με τη σύμφωνη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου έφυγε η γιατρός από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

12:09 μ.μ. - Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017
12:09 μ.μ. - Τρί, 05/09/2017
Image: Μ. Σπινθούρη: Με τη σύμφωνη γνώμη  του επιστημονικού συμβουλίου έφυγε η γιατρός από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Τι απαντά η Διοικήτρια των νοσοκομείων του νομού στις καταγγελίες για διωγμό γιατρού από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Με αφορμή  καταγγελίες του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Αντώνη Τσικαλουδάκη ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ , η Διοικήτρια των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού κα Μαρία Σπινθούρη μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8 εξηγώντας από τη δική της πλευρά πως έχουν τα πράγματα. Όπως είπε πρόκειται για μια γενική γιατρό η οποία ανήκει στο Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας και  υπηρετούσε , με τρίμηνες μετακινήσεις  , τα τελευταία χρόνια στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας. Η ίδια η γιατρός είχε ζητήσει να μετακινείται στην Ιεράπετρα.  Στο τελευταίο αίτημα της γενικής ιατρού ζητήθηκε η άποψη από το  επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας  και της Διεύθυνσης ιατρική υπηρεσίας και η απάντηση τους ήταν ότι είναι σχετικά καλυμμένοι από αυτή την ειδικότητα, δεν είναι η μεγαλύτερη ανάγκη αυτή τη στιγμή ένας γενικός ιατρός για το Κ. Υ. Έτσι μιας και η συγκεκριμένη ιατρός προέρχεται από Κ.Υ  εκτός Λασιθίου την τελική απόφαση για τη μετακίνηση της γιατρού , θα ληφθεί από   τη ΔΥΠΕ, σημείωσε η κα Σπινθούρη. Προσθέτοντας ότι εάν οι ανάγκες αλλάξουν μπορεί η μετακίνηση σε επόμενο στάδιο να γίνεις προς το ΚΥ Ιεράπετρας. 
Για το θέμα των εφημεριών είπε ότι το κονδύλι για τιε εφημερίες είναι συγκεκριμένο. Κάθε λοιπόν ιατρός που προστίθεται στο πρόγραμμα εφημεριών, προκαλεί επιπλέον δαπάνη. Το διαθέσιμο κονδύλι κατανέμεται ανάλογα , μετά και την πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου, της διεύθυνσης ιατρικής υπηρεσίας και της διοίκησης που συνεκτιμούν τις ανάγκες, όπως ανέφερε. 
 
 
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην κατάσταση των νοσοκομείων του νομού και στάθηκε ιδιαίτερα στις Παθολογικές κλινικές λέγοντας ότι και για τα τρία νοσοκομεία είχαν βγει προκηρύξεις όμως δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς , ειδικά για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν υπήρξε τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή κανείς υποψήφιος, για τον Αγιο Νικόλαο έχει κατατεθεί  μια υποψηφιότητα, για τη Σητεία επίσης μια υποψήφια για την οποία  έγινε το συμβούλιο και η  κρίση και έχει προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης της θέσης.