Μ. Μαλλιωτάκης: Με θετικό πρόσημο η σύσκεψη για τις Ομάδες Παραγωγών

11:04 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
11:01 π.μ. - Τετ, 24/04/2018
Image: Μ. Μαλλιωτάκης: Με θετικό πρόσημο η σύσκεψη για τις Ομάδες Παραγωγών

Νέα συνάντηση πιθανόν τον Μάρτιο

Θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τις Ομάδες παραγωγών συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών  από τη Βόρεια Ελλάδα , τη Μακεδονία , την Πελοπόννησο ενώ από την Κρήτη παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Νίκος Δασκαλάκης και ο κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης εκλεγμένο μέλος του Ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας στο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.
 
Ο κ. Μαλλιωτάκης σε δηλώσεις του στον Ηχώ fm  99,8 για τα αποτελέσματα των συζητήσεων ανέφερε ότι εκείνο που έχει γίνει αντιληπτό από το υπουργείο, όπως τουλάχιστον τους μεταφέρθηκε , είναι ότι με το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα δεν έχουν αποδοθεί στο κράτος τα αναμενόμενα έσοδα και για αυτό υπάρχει, όπως φάνηκε,  διάθεση να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές . Οι οποίες όμως δεν  μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τον Αύγουστο του 2018. Η μείωση των εσόδων του κράτους  βέβαια μπορεί  να είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το υπουργείο εμάς όμως μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι εξαιτίας της φορολόγησης οι αγρότες έχουν έρθει σε δυσμενή οικονομική θέση και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και πολλοί παραγωγοί είναι υπερχρεωμένοι.  Τέθηκαν και  άλλα  κρίθηκε  ωστόσο αναγκαίο να γίνει εκ νέου μια ακόμη συζήτηση με κατάθεση προτάσεων και η συνάντηση πιθανόν να πραγματοποιηθεί  μέσα στον Μάρτιο , δήλωσε ο κ. Μαλλιωτάκης.
 
Επίσης εκ μέρους της Ιεράπετρας τέθηκε και το θέμα της προσαγωγού διώρυγας και η αναγκαιότητα έργων για τη διασφάλιση νερού ώστε να μπορούν να αρδεύονται οι καλλιέργειες  με την απάντηση να παραμένει ότι νεώτερα θα υπάρξουν μετά τον Απρίλη.
 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μ. Μαλλιωτάκη: