Μ. Μαλλιωτάκης: Με εισαγωγές αντιμετώπισαν την άνοδο της τιμής της μελιτζάνας

12:17 μ.μ. - Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018
12:07 μ.μ. - Δευ, 02/17/2018
Image: Μ. Μαλλιωτάκης: Με εισαγωγές αντιμετώπισαν την άνοδο της τιμής της μελιτζάνας

Τους προβληματισμούς του για την πορεία των κηπευτικών και την έλλειψη νερού στο φράγμα Μπραμιανών εξέφρασε με δηλώσεις του στον Ηχώ fm 99,8

Ο εκλεγμένος στο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας και πρώην πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης  Καταρχήν αναφέρθηκε στην καταγραφή των ζημιών από την ανεμοθύελλα επισημαίνοντας ότι όπως φαίνεται από τα στοιχεία ελάχιστοι είναι οι παραγωγοί που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ κάτι που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανάγκη αναθεώρησής του. Ένα θέμα που εδώ και χρόνια απασχολεί τους αγρότες της περιοχής και για το οποίο έχουν κατατεθεί και σχετικές προτάσεις.
 
Εν συνεχεία ο κ. Μαλλιωτάκης σχολίασε ότι  φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για τη ντομάτα και όσο περνούν τα χρόνια  υπάρχει μείωση της κατανάλωσης στην  εσωτερική  αγορά και αυτό συμβαίνει  γιατί ο κύκλος της αγοράς ,  εστιατόρια, νοικοκυριά  κλπ είναι μειωμένος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης . Επίσης σε ότι έχει να κάνει με τη μελιτζάνα επειδή οι τιμές έχουν ανέβει παρατηρείται και αύξηση των εισαγωγών στο συγκεκριμένο προϊόν. Επιπλέον ο κ. Μαλλιωτάκης ανέφερε φαίνεται ότι για διάφορους λόγους  αρχίζουν να  επηρεάζονται και οι εξαγωγές  των  προϊόντων , τομέας όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και σχολίασε πως στις εξαγωγές ενώ έχουμε απίστευτη δυναμική και τα απαιτούμενα για να κάνουμε εξαγωγές  όπως πιστοποιήσεις  είμαστε δυστυχώς δυσκίνητοι.
 
Σε ότι αφορά το νερό  τόνισε ότι θα έπρεπε όλοι οι παραγωγοί να είχαν κατασκευάσει στέρνες για να συγκεντρώνουν νερό προκειμένου να ποτίζουν τα χωράφια  και τις καλλιέργειές τους κάνοντας έτσι και οικονομία στη χρήση του νερού του φράγματος. Επίσης κάλεσε τους παραγωγούς να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού και να μην κατασπαταλάτε άσκοπα. Επεσήμανε ότι σε λίγο καιρό ξεκινά η τουριστική περίοδος , οι ανάγκες για νερό θα αυξηθούν και σχολίασε ότι δεν μπορεί κάποιοι να γεμίζουν τις πισίνες τους στα ξενοδοχεία  με νερό του φράγματος και οι αγρότες να μην έχουν να καλλιεργήσουν.  Πρόσθεσε τέλος ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί για τις καλλιέργειες το νερό από τον βιολογικό καθαρισμό και κατέληξε λέγοντας ότι επιτέλους θα πρέπει να γίνουν τα έργα που έχει ανάγκη η Ιεράπετρα.