Μ. Κοτσιφάκη: Τη Δευτέρα στο Περιφερειακό συμβούλιο συζήτηση για το «Μελίνα» και τα 725.000€

12:33 π.μ. - Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018
12:11 π.μ. - Παρ, 23/33/2018
Image: Μ. Κοτσιφάκη: Τη Δευτέρα στο Περιφερειακό συμβούλιο συζήτηση για το «Μελίνα» και τα 725.000€

Το ποσό να μη χρεωθεί στους δημότες της Ιεράπετρας και στους εργαζόμενους γενικά

 
Στο περιφερειακό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας 26 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει και αποκλειστικά γνωστοποίησε πρώτο το hxonews.gr και έχει να κάνει με το ποσό των 725.000 που ζητά η περιφέρεια και η διαχειριστική αρχή από τον Δήμο Ιεράπετρας για αλλαγή χρήσης του τρίτου ορόφου του πολιτιστικού κέντρου Μελίνα για το οποίο δόθηκε χρηματοδότηση. Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και πιο συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Στέλιος Ορφανός και η δημοτική σύμβουλος του δήμου Ιεράπετρας κα Μαρία Κοτσιφάκη κατέθεσαν για το θέμα αυτό  επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας. Η κα Κοτσιφάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 μεταφέροντας τις απόψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα πρέπει το ποσό αυτό να χρεωθεί  στους δημότες της Ιεράπετρας, στους εργαζόμενους γενικά και απαιτούν όλοι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να δώσουν εξηγήσεις και να λύσουν το πρόβλημα που μόνοι τους δημιούργησαν χωρίς νέα βάρη στο λαό. 
 
Ακούστε εδώ  την κα Κοτσυφάκη:



 
Η επερώτηση που κατέθεσαν ο κ. Ορφανός  και η κα Κοτσιφάκη
 
Στις 14-11-2018 κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ιεράπετρας η με αρ.Απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Αρναουτάκη με την ιδιότητητά του ως κυβερνητικού προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Κρήτης, που δίνει εντολή επιστροφής –άμεσα εκτελεστή- από το Δήμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) ποσού 725.334,51 €, με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί το 2012 από το ΕΣΠΑ 2007-2013 για την κατασκευή του έργου «Επέκταση Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνας Μερκούρη».
 
Σκεπτικό της απόφασης είναι ότι ενώ το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. με σκοπό να στεγάσει «δράσεις επιχειρηματικότητας και δια βίου μάθησης», ο Δήμος άλλαξε τη χρήση και στέγασε λειτουργίες του Δημαρχείου, που είναι «μη επιλέξιμες»!
 
Δεν σχολιάζουμε την τυπική πλευρά της «νομιμότητας» του ζητήματος πάνω σε οδηγίες, νόμους και αποφάσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου για τη στήριξη της «επιχειρηματικότητας», που μόνοι τους ψηφίζουν, μόνοι τους παραβιάζουν και μόνοι τους προσπαθούν να «μπαλώσουν», όταν αποκαλυφθούν τα «κόλπα» τους για να καλύψουν με μανδύα «νομιμότητας» κάποια χρηματοδότηση.
 
Αυτή όμως η απόφαση που θα εμφανιστεί ως «τιμωρία της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης», ως απόδειξη της αποκατάστασης της χρηστής διοίκησης, στην πραγματικότητα αποδείχνει ότι : 
 
Για την Ε.Ε., την κυβέρνηση (σημερινή και προηγούμενες), τον επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας Κρήτης» κ.Αρναουτάκη και το Δήμο Ιεράπετρας
 
● Πάνω απ΄όλα έρχεται η στήριξη της επιχειρηματικότητας και του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ τιμωρείται παραδειγματικά όποιος τη βλέπει απλά ως πρόσχημα για να καλύψει άλλες ανάγκες.
 
● Δεν είναι «επιλέξιμες» οι δαπάνες για λειτουργίες εξυπηρέτησης των πολιτών, πολιτιστικές και άλλες δράσεις, αλλά και γενικά για τις λαϊκές ανάγκες σε μια πόλη και περιοχή που παρά την έντονη οικονομική και κοινωνική της ζωή, αντιμετωπίζεται ως δεύτερης κατηγορίας.
 
● Το «φέρνω» λεφτά» δεν είναι μακριά από το «τα παίρνω πίσω», χωρίς καμιά ενημέρωση των συλλογικών οργάνων που έχουν καταντήσει διακοσμητικά (περιφερειακού, δημοτικού συμβουλίου), χωρίς καμιά ενημέρωση του λαού.
 
Όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή άγριων φορολογικών και άλλων επιδρομών στα λαϊκά εισοδήματα, βάρβαρων περικοπών στα κονδύλια κράτους και τοπικής διοίκησης για τις λαϊκές     ανάγκες, σημαίνει ότι προετοιμάζονται νέα βάρη για το λαό.
 
Αυτή είναι η «Εθνική Ομάδα» που κυβερνά και θα ξαναζητήσει την ψήφο στις εκλογές του 2019!
 
Προειδοποιούμε όλους του αρμόδιους (ΕΕ, κυβέρνηση, περιφέρεια, Δήμο) την «επιστροφή» της χρηματοδότησης του «Μελίνα Μερκούρη» να μην τολμήσουν να τη χρεώσουν στους δημότες της Ιεράπετρας, στους εργαζόμενους γενικά.
 
Απαιτούμε όλοι να δώσουν εξηγήσεις και να λύσουν το πρόβλημα που μόνοι τους δημιούργησαν χωρίς νέα βάρη στο λαό.
 
Ορφανός Στέλιος                                                                       Κοτσιφάκη Μαρία
Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης                       Δημοτική  Σύμβουλος Ιεράπετρας
Λαϊκής Συσπείρωσης                                                                ΛαϊκήςΣυσπείρωσης