Μ. Κοτσιφάκη - Απαράδεκτα τα εισοδηματικά κριτήρια και τα τροφεία για τα ΚΔΑΠ στον Δήμο Ιεράπετρας

1:00 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022
01:07 μ.μ. - Πέμ, 07/00/2022
Image: Μ. Κοτσιφάκη - Απαράδεκτα τα εισοδηματικά κριτήρια και τα τροφεία για τα ΚΔΑΠ στον Δήμο Ιεράπετρας

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Ηχώ 99,8 για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου - Καταψήφισαν τη ΜΠΕ για τον Υβριδικό Σταθμό στο Καβούσι

Σε θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του χθεσινού δημοτικού  συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ηχώ 99,8 η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Λαϊκή Συσπείρωση» κα Μαρία Κοτσιφάκη.

Υβριδικός Σταθμός στο Καβούσι

Καταρχάς ανέφερε ότι καταψήφισαν ως παράταξη  την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση  Υβριδικού σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρική Ενέργειας στη θέση Χαλέπα Καβουσίου  επισημαίνοντας ότι είναι αντίθετοι ως Λαϊκή Συσπείρωση σε επενδύσεις  τέτοιες που δεν προστατεύουν το περιβάλλον, καταπατούν περιοχές Natura,  δεν προστατεύουν αγροτικές καλλιέργειες   ή είναι κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους. Αλλά  και γενικότερα σε επενδύσεις που ως μόνο κριτήριο έχουν το κέρδος και όχι το όφελος προς τον λαό και την κοινωνία. «Δεν δεχόμαστε η περιοχή μας είναι γίνει   στόχαστρο και να μετατραπεί σε ενεργειακό πάρκο», τόνισε. Προσθέτοντας ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση το ίδιο θα υποστηρίξουν και στο Περιφερειακό συμβούλιο όταν έρθει και εκεί το θέμα προς συζήτηση.  

ΚΔΑΠ  - Τροφεία

Στη συνέχεια η κα Κοτσιφάκη χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις εισηγήσεις αναφορικά με την  έγκριση του κανονισμού  λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) Δ. Ιεράπετρας   ειδικότερα  για τον καθορισμό οικονομικής εισφοράς για τη φιλοξενία παιδιών στα ΚΔΑΠ.  Υποστηρίζοντας ότι τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι πολύ καλές δομές ώστε να απασχολούνται τα παιδιά δημιουργικά ειδικά όταν οι γονείς εργάζονται.  Ωστόσο  το όριο των εισοδηματικών κριτηρίων που τέθηκε, σύμφωνα με την εισήγηση,  στα 7.000 ευρώ ώστε να μην πληρώνει ο γονέας τα τροφεία, είναι πολύ μικρό, όταν ακόμα και το αφορολόγητο έχει φτάσει στα 12.000 ευρώ. Επιπλέον έθεσε το ερώτημα ποιος είναι ο κοινωνικός ρόλος των δομών αυτών όταν οι γονείς  σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που ζούμε καλούνται να πληρώσουν από 50 έως και 100 ευρώ μηνιαίως. Για τους λόγους αυτούς εξήγησε καταψήφισε τα θέματα αυτά.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις της κας Κοτσιφάκη η οποία εκτός των παραπάνω ανέφερε ότι έθεσε δυο ακόμη θέματα στο συμβούλιο, αυτό της νήσου Χρυσής αλλά και το εάν και σε ποιους εργαζόμενους στον δήμο δίνονται τα μέσα ατομικής προστασίας για τα οποία υπήρξε δέσμευση ότι θα έρθουν προς συζήτηση σε επόμενες συνεδριάσεις.