Μ. Καλαϊτζάκης το νέο αίμα στην πολιτική για το Λασίθι από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

11:56 π.μ. - Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023
11:01 π.μ. - Τρί, 24/56/2023
Image: Μ. Καλαϊτζάκης το νέο αίμα στην πολιτική για το Λασίθι από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

Ιεραρχώντας τις ανάγκες του Λασιθίου στο Ηχώ 99,8

Ο Μάνος Καλαϊτζάκης από την Ιεράπετρα, νομικός, ενεργός πολίτης, συνδικαλιστής ο οποίος θα είναι υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 « Καλημέρα Λασίθι», αναλύοντας θέσεις και απόψεις για διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινωνία σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Κάνοντας και μια αυτοκριτική για τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις με τα ονόματα των υποψηφίων, πανελλαδικά.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος, προτάθηκε από την οργάνωση μελών Ιεράπετρας και αποδέχθηκε την πρόταση, προσδοκώντας να εκπροσωπήσει επάξια αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες του Νομού.

Τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία και βέβαια και την κοινωνία του Λασιθίου. Ενδεικτικά, θέματα υγείας και Νοσοκομείων, οδικό δίκτυο και ΒΟΑΚ, πανεπιστημιακές σχολές, εκπαίδευση, παιδεία , θέματα αγροτικής παραγωγής κ.α. Για όλα αυτά, με κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούν να αλλάξουν πράγματα αρκεί να υπάρχει ένας τέτοιος πολιτικός προσανατολισμός, υποστήριξε Δεν μπορούν να δοθούν λύσεις όταν στοχεύεις στην συρρίκνωση της δημόσιας υγείας αφήνοντας τον ιδιωτικό τομέα να "αλώνει" και να βλέπουμε την υγεία ως ένα κομμάτι που πωλείται και αγοράζεται. Δεν μπορείς να πριμοδοτείς την ιδιωτική εκπαίδευση ή να εξισώνονται τα ιδιωτικά κολλέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια γιατί έτσι δεν θα φτιάξεις νέα δημόσια πανεπιστήμια, υποβαθμίζεις τα υπάρχοντα όπως κάνει η Ν.Δ. Είναι θέματα λοιπόν πολιτικής αντίληψης για το τι θες για την κοινωνία, σημείωσε.

Ειδική αναφορά έγινε σε θέματα λειτουργίας νοσοκομείων με τον κ. Καλαϊτζάκη να επισημαίνει ότι η επίσκεψη του τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη φαίνεται ότι αφενός μεν ανέδειξε το πρόβλημα αφετέρου δε προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση. Για αυτό φαίνεται πως έχουμε σήμερα την έκτακτη επίσκεψης της αν. Υπουργού Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Αλλά και γιατί η Ν.Δ. θέλει να προλάβει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, στις 2 Φλεβάρη με τον κ. Καλαϊτζάκη να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία για συμμετοχή ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι πρέπει το νοσοκομείο να στηριχθεί και να ενισχυθεί με προσωπικό. Εξέφρασε και την άποψη ότι θα πρέπει το νοσοκομείο να ενταχθεί σε ζώνη άγονης γραμμής ώστε να γίνει πιο ελκυστικό στους γιατρούς.

Ανέλυσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, με αύξηση μισθών, μαζική προκήρυξη θέσεων ανά νοσοκομείο, δημιουργία προϋποθέσεων ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να γίνουν ελκυστικά, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, κίνητρα επιστροφής γιατρών που έφυγαν στο εξωτερικό κ.α.

Εν συνεχεία στάθηκε σε άλλους τομείς όπως αυτόν της Δικαιοσύνης με ιδιαίτερη αναφορά στις δικαστικές υπηρεσίες του Λασιθίου και στην μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο Λασίθι που αγγίζει το 70%. Σημείωσε δε ότι μέσα από τον επικείμενο δικαστικό χάρτη που φέρνει η Ν.Δ. οδεύουμε σε συρρίκνωση δικαστηρίων.

Στο ερώτημα πιο θέμα θεωρεί ως πιο σοβαρό θέμα για το νομό υποστήριξε ότι αυτό είναι η υγεία και η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Κλείνοντας στάθηκε στην καθημερινή επαφή που έχουν ως ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο ίδιος με τον κόσμο, ο οποίος αγωνιά πώς θα βγάλει τον μήνα, για το ανά θα έχει νοσοκομείο, αν θα βρει το φάρμακο του, πως θα σπουδάσουν τα παιδιά του και που θα βρουν μετέπειτα εργασία, ανησυχεί για τις εργασιακές συνθήκες καθώς καταργήθηκαν διατάξεις που στήριζαν τον εργαζόμενο όταν μάλιστα καταργήθηκε το σώμα επιθεώρησης εργασίας. Αυτή η αγωνία είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, για να αλλάξουν τα πράγματα.