Μ. Βλατάκης: Συγκρατημένα αισιόδοξος για την νέα τουριστική περίοδο

1:08 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022
01:02 μ.μ. - Τετ, 16/08/2022
Image: Μ. Βλατάκης: Συγκρατημένα αισιόδοξος για την νέα τουριστική περίοδο

Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό τη νέα τουριστική περίοδο αν και απρόβλεπτοι παράγοντες όπως η πανδημία, δεν αποκλείεται να διαμορφώσουν διαφορετικές συνθήκες. Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης κ. Μ. Βλατάκης σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι είχαμε αύξηση τον Ιανουάριο της τάξης του 30%. Η αποκωδικοποίηση όμως των στοιχείων γίνεται με διαφορετικό τρόπο από κάθε πλευρά. Εκτίμησή του λοιπόν είναι ότι φέτος θα είναι μια δύσκολη σεζόν, στον «αστερισμό» της πανδημίας και των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η κατάσταση όπως το 2019, ίσως όμως αγγίξει το 80% του 2019 και σε κάθε περίπτωση το ταμείο θα γίνει στο τέλος της τουριστικής χρονιάς.

Ο κ. Βλατάκης πρόσθεσε ότι η κρουαζιέρα τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα και από το 2020 λόγω της πανδημίας είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο μαζί με τον συνεδριακό τουρισμό. Θα χρειαστεί κάμποσα χρόνια για να επανέλθει, όπως επεσήμανε.

Εξέφρασε τέλος την άποψή του και για τα όσα διαδραματίζονται τελευταία γύρω από τη νήσο Χρυσή εκφράζοντας καταρχάς την πικρία του που δεν ζητήθηκε η άποψή τους στις αποφάσεις που λαμβάνονται, δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Εκτίμησε ότι η πρόταση της Επιτροπής παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για τη Χρυσή προς την Αποκεντρωμένη, για απαγόρευση μαζικής αποβίβασης επισκεπτών θα επηρεάσει τον τουρισμό της Ιεράπετρας και μάλιστα προς τα κάτω. Θα πρέπει όμως και σε τοπικό επίπεδο να εξεταστεί και να παρθούν αποφάσεις για το πως θα επωφεληθεί η οικονομία της Ιεράπετρας μέσω των επισκεπτών στο νησί. Ως τουριστικοί πράκτορες πάντως είναι στη διάθεση των αρχών και κάθε ενδιαφερόμενου για αναζήτηση λύσεων.