Μ. Αγιαννιωτάκης | Μέρα - νύχτα δουλεύουν τα ελαιοτριβεία στην Ιεράπετρα και δεν προλαβαίνουν

11:52 π.μ. - Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Πέμ, 24/52/2022
Image: Μ. Αγιαννιωτάκης | Μέρα - νύχτα δουλεύουν τα ελαιοτριβεία στην Ιεράπετρα και δεν προλαβαίνουν

Ο Πρόεδρος του Β' Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας "Η ΔΗΜΗΤΡΑ" μιλά στον ΗΧΩ 99,8

Το λιομάζωμα έχει ξεκινήσει δυναμικά στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και τα ελαιουργεία τρέχουν και δεν φτάνουν για να προλάβουν. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Β΄ Ελαιουργικού Συνεταιρισμού « Δήμητρα» κ. Μάρκο Αγιαννιωτάκη η χρονιά φαίνεται πως θα είναι καλή, θα υπάρχει βεντέμα, και η ποιότητα επίσης θα είναι καλή σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Η τιμή για τις 3 γραμμές φτάνει τα 4,30 ευρώ για τον παραγωγό Πρόκειται για μια καλή τιμή ωστόσο όμως φέτος τα έξοδα καλλιέργειας για τον παραγωγό ήταν αυξημένα και σε συνδυασμό με το γενικότερο αυξημένο κόστος ζωής, στο τέλος ο καθένας θα δει πόσο κερδισμένος βγήκε.

Στις φετινές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες είναι η έλλειψη εργατικών χεριών και ο καθένας μαζεύει όποτε βρει εργάτες ακόμη και εάν οι ελιές δεν είναι ακόμη έτοιμες. Όποιος έχει τη δυνατότητα βέβαια καλό είναι να περιμένει να ωριμάσουν και εάν χρειαστεί να ψεκάσουν για τον δάκο ακόμη μια φορά, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες που προβλέπονται.

Ο κ. Αγιαννιωτάκης στάθηκε στη συνέχεια στο αυξημένο κόστος λειτουργίας των ελαιουργείων κυρίως λόγω του ενεργειακού και τόνισε για μια φορά ακόμη την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων με τη δημιουργία μιας κάθετης μονάδας που θα λειτουργεί οργανωμένα. Τέλος ευχήθηκε μια καλή , παραγωγική χρονιά και καλή δύναμη στους εργαζόμενους στα ελαιουργεία που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους παραγωγούς.