Μ. Θραψανιώτης: «Συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες μας»

1:37 μ.μ. - Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023
01:07 μ.μ. - Δευ, 31/37/2023
Image: Μ. Θραψανιώτης: «Συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες μας»

Εύχομαι καλή συνέχεια και επιτυχίες στην νέα σας προσπάθεια.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους εσάς που καταφέρατε μέσω πανελλήνιων εξετάσεων, σε μια κρίσιμη και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, την εισαγωγή σας στα Δημόσια Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία ένα σημαντικό κύκλο της ζωής σας.

Ένας νέος κύκλος ξεκινά, αυτός της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και μόρφωσης, απαραίτητο εργαλείο για το μέλλον και τις προσδοκίες σας.

Εύχομαι καλή συνέχεια και επιτυχίες στην νέα σας προσπάθεια.

Καλή συνέχεια και σε όλους όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Η εφαρμογή της είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν κενές 10.745 θέσεις στα Πανεπιστήμια, αποστερώντας έτσι σε όλους εσάς, τις νέες και νέους, την δυνατότητα μιας ευκαιρίας για σπουδές.

Η ΕΒΕ και η εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, να μην εντάξει και στο 2ο (δεύτερο) επιστημονικό πεδίο το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, ένα τμήμα υψηλού επιπέδου, στερεί την δυνατότητα περισσότερων εισακτέων. Έγιναν πολλές προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια για να διορθωθεί η αδικία, αλλά δυστυχώς δεν η ένταξη δεν έγινε δεκτή.

Εύχομαι σε όλους όσους στερήθηκαν την δυνατότητα σπουδών, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις επιλογές που θα κάνετε. Μην το βάλετε κάτω και προ πάντων μην απογοητεύεστε. Η ζωή συνεχίζεται.

Να έχετε υγεία και «κυνηγήστε τα όνειρα σας με πείσμα και αισιοδοξία!».

ΜΑΝΟΛΗΣ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ

τέως Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου