Μ. Θραψανιώτης Θλίψη και προβληματισμό προκαλούν, τα γεγονότα στην υγεία στο νομό Λασιθίου

8:22 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
08:09 μ.μ. - Πέμ, 23/22/2021
Image: Μ. Θραψανιώτης Θλίψη  και προβληματισμό προκαλούν, τα γεγονότα στην υγεία στο νομό Λασιθίου

Δήλωση του βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στα νοσοκομεία του Λασιθίου:

Θλίψη αλλά και προβληματισμό προκαλούν, τα γεγονότα που βλέπουν την δημοσιότητα στον τομέα Υγείας στον νομό μας. Βέβαια τίποτα δεν πρέπει πλέον να προκαλεί εντύπωση, καθώς η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση της πανδημίας, με τρομερές επιπτώσεις στην υγεία αλλά και στην ίδια τη ζωή των πολιτών.

Η απαξίωση και η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και η παράδοση του στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο εξαναγκασμός σε ομαδική παραίτηση των οικογενειακών γιατρών του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου – Κ.Υ. της Νεάπολης, οι συγχωνεύσεις κλινικών, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, η υπέρβαση των ορίων των εργαζομένων, οι καταγγελίες για ρουσφετολογικές μετακινήσεις, η κακοδιαχείριση και η απαράδεκτη συμπεριφορά προς το προσωπικό στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, η επιβολή αναστολής στο μη εμβολιασμένο προσωπικό, με το τελευταίο επεισόδιο τις μηνύσεις μεταξύ Διευθυντή των ΤΕΠ και του Προέδρου των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο να αποτελεί απλά την κορυφή του παγόβουνου.

Ζούμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων, συγχώνευση κλινικών, ιδιωτικοποίηση των “φιλέτων” του ΕΣΥ, απαξίωση και περιφρόνηση της δουλειάς των εργαζομένων, αδιαφορία για την υγεία των πολιτών. Ζούμε όμως και την “εκκωφαντική σιωπή” όσων έχουν ταχθεί να υποστηρίζουν τα συμφέροντα του τόπου, σε αντίθεση με τα “Τετέλεσται” που κραύγαζαν παλιότερα…

Η διεκδίκηση της ομαλής λειτουργίας και ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο νομό μας πρέπει να γίνει υπόθεση των πολιτών και των εργαζομένων.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ