Λύκεια Ιεράπετρας | Η πανδημία άφησε το αποτύπωμά της στις πανελλαδικές

12:58 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022
12:06 μ.μ. - Τετ, 29/58/2022
Image: Λύκεια Ιεράπετρας | Η πανδημία άφησε το αποτύπωμά της στις πανελλαδικές

Η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Σοφία Κονταξάκη και ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Θοδωρής Μανουσάκης μιλούν στον Ηχώ 99,8

Χαμόγελα σε αρκετούς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού έφερε η χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών. Αρκετά παιδιά κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες σε μικρότερο όμως ποσοστό σε σχέση με άλλες χρονιές. Το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψήφιων κυμάνθηκε μεταξύ 10.000 – 15.000 μορίων ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που έγραψαν κάτω από τη βάση.

Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι η πανδημία άφησε το αποτύπωμά της στα παιδιά. Αφενός μεν η χρονιά είχε τις ιδιαιτερότητες της παρόλο που τα μαθήματα έγιναν δια ζώσης, αφετέρου δε και το πιο σημαντικό ίσως, τα παιδιά δεν είχαν εμπειρία στις εξετάσεις, ήταν το σχόλιο που έκαναν τόσο η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου κα Σοφία Κονταξάκη όσο και ο Διευθυντής τους 2ου Λυκείου κ. Θοδωρής Μανουσάκης που μίλησαν στον Ηχώ 99,8 . Αναλόγως τοποθετήθηκε και ο Διευθυντής του Λυκείου Μακρύ Γιαλού κ. Πατεράκης μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Όλοι τους, κάλεσαν τους υποψήφιους να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους σε μια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ιδιαίτερη προσοχή , προτρέποντάς τους να συμπληρώσουν και το δεύτερο μηχανογραφικό, για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Τέλος σε ότι αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων υπενθύμισαν ότι είναι σε εξέλιξη οι ηλεκτρονικές εγγραφές εως τις 7 Ιουλίου.

Ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά και για όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, επεσήμαναν ότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές ακόμη και να ξαναδώσουν.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε η κα Σοφία Κονταξάκη Διευθύντρια του 1ου Λυκείου από το οποίο μετείχαν στις πανελλαδικές 73 υποψήφιοι:

-

Ακούστε τι δήλωσε εδώ ο κ. Θοδωρής Μανουσάκης Διευθυντής τους 2ου Λυκείου από το οποίο συμμετείχαν στις πανελλαδικές 78 υποψήφιοι: