Λουτσέτης: Προσπάθεια πιστοποίησης παιδικών χαρών του δήμου και επίλυσης του θέματος του Κεντριού

6:32 μ.μ. - Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015
06:11 μ.μ. - Τρί, 24/32/2015
Image: Λουτσέτης: Προσπάθεια πιστοποίησης παιδικών χαρών του δήμου και επίλυσης του θέματος του Κεντριού

Μετά τις πληροφορίες ότι το εκκλησιαστικό συμβούλιο στο Κεντρί προτάσσει τη δημιουργία χώρου στάθμευσης σε σχέση με τη συνέχιση λειτουργίας της μοναδικής παιδικής χαράς του χωριού επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Μάνο Λουτσέτη για να μας εξηγήσει τι συμβαίνει.

Να θυμίσουμε ότι μετά από ένα τραγικό ατύχημα σε μια παιδική χαρά πέρυσι αποφασίστηκε ότι όλες οι παιδικές χαρές πρέπει να είναι πιστοποιημένες και να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.
 
Για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, όπως μας ενημέρωσε ο  κ. Λουτσέτης, υπεύθυνος είναι ο δήμος. Για να μπορούν όμως να τις πιστοποιήσουν θα πρέπει το ακίνητο να βρίσκεται υπό την κυριότητά του. 
 
Στις τοπικές κοινότητες τα ακίνητα που βρίσκονται οι παιδικές χαρές στην πλειονότητα τους δεν ανήκουν στο Δήμο Ιεράπετρας και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις πιστοποιήσεις αφού το ακίνητο πρέπει πρώτα να περιέλθει στην κυριότητα τους.
Με δύο τρόπους μπορεί το ακίνητο να έρθει στην ιδιοκτησία του Δήμου και είναι είτε με αγορά είναι με παραχώρηση.
 
Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Κεντρί που το ακίνητο ανήκει στην ενορία Αγίας Τριάδας. Όταν ήρθε η στιγμή να πιστοποιήσουν την παιδική χαρά εκεί όπως μας είπε ο κ. Λουτσέτης ότι ήρθαν σε επαφή με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και συμφώνησαν στην παραχώρηση του ακινήτου. 
 
Κοντά στη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών για τη διαδικασία πιστοποίησης των υφιστάμενων παιδικών χαρών το εκκλησιαστικό συμβούλιο αναίρεσε τη συμφωνία και έτσι τώρα υπάρχει θέμα. Το τοπικό συμβούλιο έχει αναλάβει την επίλυση του προβλήματος.
 
Παρόμοιο πρόβλημα όπως μας είπε ο κ. Λουτσέτης υπάρχει και στα Φέρμα αλλά το θετικό είναι ότι εκεί υπάρχει ακίνητο του Δήμου στο οποίο θα μπορούσε να γίνει παιδική χαρά ενώ στο Κεντρί δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
 
Στη συνέντευξη του επίσης ο κ. Λουτσέτης μας μίλησε για την ασφαλτόστρωση στο κέντρο της πόλης όπου μας είπε ότι ολοκληρώθηκε και απλά μένει για να τελειώσει το συγκεκριμένο έργο να γίνου διαγραμμίσεις και μερικές δεντροφυτεύσεις.

Συνέντευξη