Λουκέτο στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς

10:51 π.μ. - Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016
10:08 π.μ. - Τετ, 31/51/2016
Image: Λουκέτο στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς

Κλείνει οριστικά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσαράς, που αποτελούσε τη φυσική μετάλλαξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς

Από χθες καλούνται οι εργαζόμενοι και υπογράφουν τις παραιτήσεις τους, προκειμένου να λάβουν τους μισθούς που τους οφείλει ο Συνεταιρισμός, όπως μεταδίδει το e-mesara.gr.
Η είδηση έπεσε ως βόμβα στην τοπική κοινωνία, καθώς αποτελούσε ένα χώρο που ήταν άμεσα δεμένος με την περιοχή, που στο παρελθόν είχε εξυπηρετήσει χιλιάδες αγρότες, που παράδιναν σ΄ αυτόν το λάδι και τη σταφίδα τους…
Ποιος είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσαράς
Η ιστορία της οργάνωσης ξεκινάει από το 1938 όταν κάποιοι  αγρότες / παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την περιοχή της Μεσσαράς στο Ηράκλειο-Κρήτης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την συγκέντρωση την παραγωγή και το εμπόριο των προϊόντων τους.
Η αρχική ιδέα ήταν ότι μια ομάδα παραγωγών θα ήταν πιο αποδοτική στην αγορά από ότι κάθε ένας παραγωγός ατομικά.
Όχι μονό πέτυχαν τον στόχο τους αλλά κατάφεραν να κερδίσουν την εκτίμηση των καταναλωτών του κράτους και άλλων εταιριών.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσαράς δεν είναι μόνο ένας κερδοφόρος οργανισμός αλλά παρέχει και μια πληθώρα πλεονεκτήματα και οφέλη στα μέλη του..
Στις μέρες μας οι άνθρωποι μας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσαράς με αίσθημα ευθύνης, συνεχίζουν να δουλεύουν με το ίδιο πάθος και κίνητρο όπως και τότε και συνδυάζοντας την γνώση και την εμπειρία με καινούργιες ιδέες και νέες τεχνολογίες καταφέρνουν να παράγουν προϊόντα ανωτέρας ποιότητας τόσο για την εγχωρία όσο και για τις αγορές του εξωτερικού.
Ο Α.Σ. Μεσσαράς αριθμεί σήμερα 489 εγγεγραμμένα μέλη. Προσπαθεί να αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του εύφορου κάμπου της Μεσσαράς και των μελών της που κύρια προϊόντα τους είναι η καλλιέργεια ελαιόδεντρων, επιτραπέζια σταφύλια και νωπά κηπευτικά.
Ο Α.Σ ΜΕΣΣΑΡΑΣ λειτουργεί και συνεργάζεται:
1. Ένα Τυποποιητήριο Ελαιολάδου
2. Δύο Πρατήρια διανομής γεωργικών εφοδίων και λιπασμάτων
3. 'Ενα  Κέντρο Συγκέντρωσης Ελαιολάδου
4. Ένα Συνεταιριστιό Ελαιουργείο
5. 'Ενα (1) Συσκευαστήριο φρούτων και κηπευτικών
6. 'Ενα  Δημοπρατήριο κηπευτικών και φρούτων
7. Μία  Μονάδα παραγωγής ζωοτροφών
8. 'Ενα  Εργαστήριο Χημικών Αναλύσεων Ελαιολάδου
9. Ένα  Εργαστήριο γεωτεχνικής ανάλυσης (εδαφολογικό εργαστήριο)
10. Ένα  Εργοστάσιο συσκευασίας βρώσιμης ελιάς
11. 'Ενα Super Market
12. Υπηρεσίες
-α. Ασφάλειες
-β. Υπηρεσίες Ευρωπαϊκής ενίσχυσης- επιδοτήσεις
-γ. Πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων
Ο Α.Σ. Μεσσαράς απασχολεί σήμερα 51 άτομα σε μόνιμη βάση και σε περίοδο φόρτου εργασίας ο αριθμός αγγίζει τους 80-100. Αποστολή μας είναι να διαφυλάξουμε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των μελών-παραγωγών μας και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς. Και το κάνουμε αυτό με καμάρι και περηφάνια.