Λινού για μέτρα: Δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος -Μεταδίδουν πλέον & οι εμβολιασμένοι

10:15 π.μ. - Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021
10:11 π.μ. - Τετ, 03/15/2021
Image: Λινού για μέτρα: Δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος -Μεταδίδουν πλέον & οι εμβολιασμένοι

H καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού μιλώντας στο cnn.gr είπε: «τα μέτρα είναι πολύ περιοριστικά και δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσει ο πληθυσμός»

Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Λινού επισημαίνει ότι δυστυχώς, δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα για τα σχολεία, την ώρα μάλιστα που το 25% των μολύνσεων αφορά σε παιδιά κάτω των 18 ετών, ενώ ποσοστό 40%, αφορά κρούσματα από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης.

Σε ερώτηση πώς αναμένεται να μεταφραστούν τα 6.730 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, η καθηγήτρια Λινού επισημαίνει ότι εξαρτάται από πού προέρχονται οι μολύνσεις αυτές.

Και συμπληρώνει, λέγοντας, ότι «εάν τα κρούσματα αυτά προέρχονται από ασυμπτωματικούς τότε, θα δώσουν αρκετές διασωληνώσεις, ενώ εάν προέρχονται από διενέργεια τεστ, τότε τις επόμενες ημέρες, οι νοσηλείες θα είναι λιγότερες».

«Απαιτείται μεγάλη προσοχή, σε κάθε περίπτωση και δύσκολα θα πετύχουμε μείωση των κρουσμάτων, διότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν», υπογραμμίζει εμφατικά η κυρία Λινού.

aftodioikisi.gr