Λήξη συναγερμού για την αγνοούμενη Κάθριν: Που εντοπίστηκε;

8:56 π.μ. - Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019
08:10 π.μ. - Δευ, 07/56/2019
Image: Λήξη συναγερμού για την αγνοούμενη Κάθριν: Που εντοπίστηκε;

Η Γραμμή Ζωής επισημαίνει ότι η Βρετανίδα τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της

 
Η ανακούφιση και τα χαμόγελα επέστρεψαν στα πρόσωπα των συγγενικών προσώπων και φίλων που αναζητούσαν την 37χρονη Catherine Mowatt.
 
Ο συναγερμός έληξε για την αγνοούμενη που είχε εξαφανιστεί στις 30 Ιουνίου από το ξενοδοχείο που έμενε για τις διακοπές της στο Σίσι, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμμής Ζωής, η ίδια εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από πολίτη στα Μάλια.
 
Η κινητοποίηση ήταν άμεση, αφού ειδοποιήθηκαν οι Αρχές οι οποίες έσπευσαν στο σημείο και έτσι η περιπέτεια της 37χρονης -μέχρι πρότινος- αγνοούμενης έληξε αισίως.
 
Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως η γυναίκα είναι σώα και ασφαλής, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες εξαφανίστηκε και πως βρέθηκε στα Μάλια. Το μήνυμα silver alert εκδόθηκε μετά από παράκληση του βρετανικού υποπροξενείου.
 
Αναζητούσαν ίχνη από κάμερες ασφαλείας
 
H Bρετανίδα έκανε μόνη της διακοπές σε ξενοδοχείο στο Σίσι από τις 20 Ιουνίου. Ωστόσο στις 30 Ιουνίου δηλώθηκε ότι δεν επέστρεψε στο δωμάτιο όπου είχε αφήσει τα ρούχα της και εξαφανίστηκε με λεφτά και κινητό.
 
Μυστήριο επικρατεί, πάντως, πώς η 37χρονη βρέθηκε εντός Κρήτης αφού τα εισιτήρια έδειχναν ότι πιθανότατα είχε ταξιδέψει για Σαντορίνη.
 
Μάλιστα, το κινητό της είναι απενεργοποιημένο και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνταν οι τελευταίες κινήσεις της από τις κάμερες ασφαλείας. Ενήμερος για τις εξελίξεις είναι ο αδερφός της στην Ουαλία.
 
Η ανακοίνωση της Γραμμής Ζωής
 
«Η περιπέτεια της κας Catherine Mowatt έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. H κα Mowatt, είναι καλά και ασφαλής.
 
Συγκεκριμένα, η 37χρονη χάθηκε την 30/06/2019, από το ξενοδοχείο όπου διέμενε για τις διακοπές της, στο χωριό Σίσι, Λασιθίου, Κρήτης.
 
Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και κατόπιν παράκλησης του Βρετανικού Υποπροξενείου, αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό SILVER ALERT, το βράδυ της 08/07/2019, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή της.
 
Η υπηρεσία Silver Alert, το βράδυ της Τρίτης 09/07/2019, δέχθηκε, κλήση για την ανεύρεση της κας Catherine Mowatt. Η αναζητούμενη εντοπίσθηκε στα Μάλια Κρήτης, από πολίτη που είχε δει το SILVER ALERT και ειδοποίησε τις Αρχές.
 
H κα Mowatt, είναι καλά και ασφαλής.
 
Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.
 
Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 27.384 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται".
 
 
neakriti.gr