Λήξη Μαθημάτων στη Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας

12:22 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017
12:09 μ.μ. - Πέμ, 07/22/2017
Image: Λήξη Μαθημάτων στη Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας

Το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαθημάτων της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για το διδακτικό έτος 2016-17

Τα μαθήματα Αγιογραφίας, που παραδίδονται στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα του πρώην Οικοτροφείου εντός του κτιριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα, παρακολουθούν προχωρημένοι και αρχάριοι μαθητές όλων των ηλικιών. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος παρέστη στο τέλος του τελευταίου μαθήματος της φετεινής περιόδου, συνομίλησε και είδε από κοντά ἐργα των μαθητών και των μαθητριών της Σχολής. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας και στη θεολογία της εικόνας, και ευχαρίστησε τον διδάσκοντα συντοπίτη μας Αγιογράφο κ. Εμμανουήλ Καζανάκη για την αγάπη και τη συνέπεια με τις οποίες επιτελεί αυτό το έργο. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους σπουδαστές, ενηλίκους και παιδιά, καλό καλοκαίρι, και τους μοίρασε ως ενθύμιο τον Φάκελλο με τις σημαντικότερες Βυζαντινές φορητές εικόνες της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
 
Πηγή: imis.gr