Λίγα λόγια για τον Νίκο Λαμπρινουδάκη που «έφυγε» νωρίς

7:31 π.μ. - Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Τετ, 17/31/2021
Image: Λίγα λόγια για τον Νίκο Λαμπρινουδάκη που «έφυγε» νωρίς

Για τον ιδιοκτήτη του ARION PALACE γράφει ο Ντίνος Κατσιδονιωτάκης

Δυστυχώς είναι μεγάλη αλλά και πικρή η τιμή για μένα, που σε αποχαιρετώ σήμερα με αυτή την επιστολή, καλέ μου φίλε και συνεργάτη ΝΙΚΟ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗ. Η στιγμή κρίσιμη και δύσκολη.

Είθισται από αρχαιοτάτων χρόνων, όταν ένας αξιόλογος άνθρωπος φεύγει από την ζωή, να αναφερόμαστε με λίγα λόγια στο έργο του, στην δράση του, στην αρετή, στην τιμιότητα του και στην προσφορά του στην κοινωνία, πράγματα τα οποία πρέπει να επιβραβεύσουμε.

Όπως αναφέρει ο Περικλής «Οις γαρ αρετής άθλα μέγιστα κείνται τήδε και άριστοι άνδρες αναφύονται», όπου βραβεύεται η αρετή εκεί ξεφυτρώνουν και άριστοι άνθρωποι.

Και εσύ ΝΙΚΟ ήσουν ένας άριστος άνθρωπος, γιος του Αντώνη και της Ευγενίας Λαμπρινουδάκη, μια οικογένεια με καταγωγή από την Μικρά Ασία, με σταθερές και ξεκάθαρες Ελληνοχριστιανικές αρχές. Με τις ίδιες αυτές αρχές και αξίες, έφτιαξες την δική σου οικογένεια με την εντιμότατη σύζυγο σου την Βάντα και αποκτήσατε δύο εξαίρετα παιδιά, τον Αντώνη και την Νικόλ, δύο άριστους σήμερα επιστήμονες και οικογενειάρχες.

Αναφορικά με σένα, είχα την χαρά και την τιμή να αναπτύξω μαζί σου μια ιδιαίτερη σχέση, πέρα από την επαγγελματική, για τριάντα και πλέον χρόνια. Όπως θυμάσαι , η συνεργασία μας ξεκίνησε όταν αποφάσισες να ανεγείρουμε μαζί το ARION PALACE, ένα μεγάλο ξενοδοχείο που ήταν όνειρο ζωής για σένα, να επενδύσεις του κόπους μιας ζωής (πενήντα χρόνια δουλειάς στην Ελβετία) στην ιδιαίτερη πατρίδα σου την Ιεράπετρα και τα κατάφερες. Τα κατάφερες γιατί ήσουν ένας άριστος επιστήμονας και επιχειρηματίας και πάντα όλες οι συζητήσεις μας ήταν και ευχάριστες αλλά και ωφέλιμες. Τα λόγια σου ήταν σοφά και μετρημένα και μας γέμιζαν σιγουριά και θετικότητα στην πορεία μας. Ήξερες τα πάντα. Ήξερες και το πότε θα «έφευγες». Με πήρες τηλέφωνο από την Ελβετία, την Παρασκευή το βράδυ για να μου δώσεις οδηγίες για τα επαγγελματικά σου και τα οικογενειακά σου θέματα, διότι θα «έφευγες». Δεν μπορούσα να πιστέψω στα λόγια σου κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία. Δυστυχώς την επαύριον ημέρα Σάββατο «έφυγες» όπως το είπες.

Και κάτι άλλο. Εγώ σαν Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ιεράπετρας, όπως και όλα τα μέλη, θέλουμε να πούμε σε εσένα και στην οικογένεια σου ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά σου στον χώρο μας. Σε ευχαριστούμε από καρδιάς που τόσα χρόνια έχεις δώσει ένα ιδιόκτητο γραφείο, ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ και στεγάζονται τα γραφεία της Δημοτικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ιεράπετρας.

Θα μπορούσε κανείς να μιλάει ώρες για το μεγαλείο ψυχής σου και της καλοσύνης σου. Θα μπορούσε κανείς να μιλάει ώρες για τον Άνθρωπο και τον μεγαλοεπιχειρηματία ΝΙΚΟ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗ. Όμως, φοβούμαι μήπως με τα φτωχά μου λόγια δεν αποδώσω τα πρέποντα και σμικρύνω το μεγαλείο της προσωπικότητας σου.

ΝΙΚΟ, «έφυγες» νωρίς. Έφυγες νωρίς και άφησες πίσω σου ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια σου, στους φίλους σου στην ιδιαίτερη πατρίδα σου την αγαπημένη σου Ιεράπετρα. Όμως δεν θα ξεχαστείς. Κανένας μας δεν θα ξεχάσει την καλοσύνη, την εξυπνάδα την τιμιότητα , τις γνώσεις του ΝΙΚΟΥ. Πάντα θα σε θυμόμαστε και πάντα θα σε έχουμε στην καρδιά μας και όλοι μαζί να παρακαλέσουμε τον Θεό μας να σε έχει κοντά του, δίπλα του γιατί το αξίζεις.

ΝΙΚΟ, να ξέρεις ένα πράγμα. Είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά που είσαι τώρα, εκεί στην γειτονιά των Αγγέλων, μας βλέπεις και μας χαμογελάς σε όλους μας περήφανος, διότι σε θυμόμαστε όλοι σαν τον καλύτερο φίλο …………. σε βλέπω ……………… σε βλέπω με τα μάτια της ψυχής μου.

ΝΙΚΟ, καλό σου ταξίδι !!!!!!! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Και να ξέρεις ότι θα είμαστε στο πλευρό της οικογένειας σου αλλά και των επιχειρήσεων σου για ότι χρειαστεί.

Ο φίλος σου και συνεργάτης σου

ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΔΟΝΙΩΤΑΚΗΣ