Λιαπάκης: Κάτι δεν πάει καλά στον Δήμο μας

1:26 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
01:09 μ.μ. - Τετ, 16/26/2020
Image: Λιαπάκης: Κάτι δεν πάει καλά στον Δήμο μας

Έγγραφο έκανε 8 μέρες να πάει από το ένα γραφείο στο άλλο!

Ο Μιχάλης Λιαπάκης μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας με την παράταξη Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα μίλησε στον Ηχώ 99,8:

Με αφορμή το έγγραφο που παραλάβαμε χθες ημέρα Τρίτη 15/09/20 και ώρα: 10:08

Κάτι δεν λειτουργεί σωστά στον δήμο μας .

Το έγγραφο με Αρ.πρωτ 11244 και ημερομηνία 02/09/20 έκανε 8 μέρες να πάει από το ένα γραφείο στο διπλανό του γραφείο!

Όταν μιλάμε για ηλεκτρονική διακυβέρνηση εννοούμε και την άμεση ανταλλαγή εγγράφων καθώς και την γρήγορη κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους.

Μας στάλθηκε το έγγραφο με σκοπό να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σαν Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας, αγροτικών οδών που χρήζουν παρεμβάσεων (τσιμεντοστρωσεις) Με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 15/09/20(!!).

Το να καταθέσεις μια πρόταση χρειάζεται μια προετοιμασία ώστε να αποτυπώνει σωστά τις ανάγκες . Αυτή η προετοιμασία είναι πρακτικά αδύνατον να πραγματοποιηθεί για ένα τέτοιο θέμα. Χρειάζεται συζήτηση , αυτοψία σε αγροτικους δρόμους και τέλος μια έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου για την συμφωνία και κατάθεση της πρότασης. Αν δεν γίνουν τα παραπάνω σίγουρα η πρόταση ( αν προλάβει να κατατεθεί) θα είναι πρόχειρη χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν της τις πραγματικές ανάγκες και με τον κίνδυνο να κατηγορηθεί το συμβούλιο για μεροληπτική στάση και μικροπολιτικα συμφέροντα. Αν και σύμφωνα με τον συντάκτη του εγγράφου που υπογράφεται από τον δήμαρχο δόθηκε μια σιωπηρή παράταση μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε να προλάβουμε να καταθέσουμε την πρόταση μας πάλι ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθεί η πρόταση μας ως μη εμπροθεσμη.

Μετά την παραπάνω διαδικασία μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να θεωρήσει ότι οι οποίες παρεμβάσεις και προτάσεις είναι προαποφασισμένες και απλά η δημοτική κοινότητα Ιεράπετρας υπάρχει για να υπάρχει και να λειτουργεί ως γλάστρα !!!

Το ποιός φταίει για αυτή την κατάσταση είναι στην ευχέρεια του καθενός να κρίνει.

Σημ: Όλοι οι σύμβουλοι της Κοινότητας τρέχουν για να προλάβουν τις προθεσμίες. Προφανώς όμως και να το γνωρίζουν οι δημότες η πρόταση δεν θα καταγράφει 100% τις ανάγκες που ούτως η άλλως είναι πάρα πολλές!

hxonews