Λεχουρίτης: Μποϊκοτάζ στα όσπρια σημαίνει στοπ στις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

11:20 π.μ. - Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Τρί, 28/20/2023
Image: Λεχουρίτης: Μποϊκοτάζ στα όσπρια σημαίνει στοπ στις  ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ

Ο αγώνας δρόμου των πολιτών Καταναλωτών κατά της ακρίβειας της αισχροκέρδειας παντού της κερδοσκοπίας συνεχίζεται. Μετά το μποϋκοτάζ στα γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας συνεχίζει την μάχη κατά των ενοχλητικών τιμών στα ΟΣΠΡΙΑ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ. Καλούμε τους πολίτες καταναλωτές από 28 Φεβρουαρίου 2023 και έως 5 Μαρτίου 2023 να μην αγοράζουμε αυτά τα προϊόντα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΝΚΑ ο πρόεδρος του οποίου κ. Γ. Λεχουρίτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους καλούν τον καταναλωτές, να στηρίξουν το μποϊκοτάζ.

«Δεν μπορεί να αγοράζουμε φασόλια γίγαντες Καστοριάς στα 11,96 ευρώ το κιλό, γίγαντες Κίνας στα 7,80 το κιλό απλά φασόλια στα 4,26 ευρώ το κιλό, φασόλια μέτρια στα 4,52 ευρώ το κιλό όπως και φακές στα 3,5 -4,5 ευρώ το κιλό, ρεβίθια στα 4,80 το κιλό.

Ζυμαρικά 1,24 το κιλό στο καλάθι της φτώχειας, ζυμαρικά 1,80 ευρώ το κιλό , 2,90 το κιλό, και βέβαια τόσα άλλα προϊόντα ζυμαρικών όπως σουσαμάκι, κριθαράκι, πένες, λιγκουίνια και τόσα άλλα με υπερβολικές τιμές.

Τα Όσπρια δε να είναι τα περισσότερα εισαγωγής από Καναδά, Κίνα, Κιρκιζία, Πολωνία, Τουρκία και ΕΕ .Δεν μπορεί να μην λειτουργεί ο έλεγχος του κράτους και να γίνονται τα εισαγωγής προϊόντα τροφίμων Ελληνικά.

Ζητάμε άμεσες ενέργειες για προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΕΤ έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος και όχι ασυδοσία στην αγορά τροφίμων. Ζητάμε προσλήψεις κτηνιάτρων και γεωπόνων στο υπουργείο ανάπτυξης και τροφίμων για τον έλεγχο των εισαγωγών στις εισόδους της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Με την επισήμανση μάλιστα ότι αν δεν πέσουν και οι τιμές των τυροκομικών γαλακτοκομικών προϊόντων το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας θα έχει και συνέχεια στο μποϊκοτάζ αυτών βάζοντας όριο τιμών.

Ακούστε εδώ τον κ. Λεχουρίτη.