Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από το συλλαλητήριο

10:15 π.μ. - Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017
10:08 π.μ. - Πέμ, 03/15/2017
Image: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από το συλλαλητήριο

Ρεπορτάζ - Ανταποκρίσεις (φώτο - video)


Το καταπληκτικό βίντεο!





12.48
Ο προεδρος του συλλόγου Τυμπακίου μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ για τους ανθρώπους που έχουν προσαχθεί.  Ο αριθμός των οποίων ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί , σίγουρα είναι δυο Κρητικοί ένας από το Τυμπάκι και ένας από τις Δαφνές οι πληροφορίες όμως λένε για πέντε συνολικά άτομα.


12.15
Γίνεται προσπάθεια ώστε οχτώ εκπρόσωποι  αγροτών μαζί με δύο δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκο Δασκαλάκη περιφερειακό σύμβουλο, να μπούν στο Υπουργείο και να γίνει συζήτηση. Πιθανόν ο ένας από τους δημάρχους να είναι ο κ. Θ. Καλαντζάκης από την Ιεράπετρα. Γίνεται διαπραγμάτευση  για το εάν στη συζήτηση θα μετέχουν μέσα ενημέρωσης.


















Στην Αθήνα βρίσκονται Δήμαρχοι της Κρήτης μεταξύ αυτών οι κ.κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης Ιεράπετρας, Γ. Στεφανάκης Οροπεδίου Λασιθίου, Μ. Κοκοσάλης Αρχανών, Μπαριτάκης Βιάννου οι οποίοι αναμένεται να παρέμβουν από την πλευρά τους και να πιέσουν ώστε να αφεθούν ελέυθερα τα άτομα που έχουν προσαχθεί αλλά και παράλληλα να πιέσουν ώστε ο Υπουργός να δεχτεί μια μεγαλύτερη αντιπροσωπία αγροτών. 

10.30
Μιχάλης Μαλλιωτάκης - Εκλεγμένος από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας στην Ομοσπονδία Κρήτης.

Έγινε εκτεταμμένη χρήση χημικών έξω από το Υπουργείο. Έχουν γίνει τρεις τουλάχιστον προσαγωγές. Δεν πτοούμαστε, ο αγώνας συνεχίζεται


10.05
Εμμ. Πεπόνης Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λασιθίου
Είμαστε εδώ να στηρίξουμε τον αγώνα των αγροτών . Το φορολογικό και το ασφαλιστικό πλήττουν τους αγρότες αλλά και κάθε εργαζόμενο 
 
Τσιφετάκης Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σητείας 
Το συντονιστικό έχει κάνει τον σχεδιασμό του στο οποίο συμμετέχουν  εκπρόσωποι από την υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλουμε να επιδώσουμε υπόμνημα  προς το Υπουργείο . 
 
9.50
Στην Αθήνα όμως βρίσκεται και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Λασιθίου κ. Γιάννης Μπρόκος. Το συλλαλητήριο έχει κόσμο , με το καλημέρα έπεσαν δακρυγόνα , δυο κλούβες των ΜΑΤ είναι μπροστά στο Υπουργείο και γίνεται προσπάθεια αντιπροσωπία   να μπει στο κτίριο να γίνει κάποια συνάντηση με αρμόδιους παράγοντες. 
 
 
9.30
Γ. Πατεράκης - Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου. Μας υποδέχθηκαν όπως και οι άλλοι που κυβερνούσαν το κλίμα είναι αγωνιστικό. Παρά τα προβλήματα που έχει ο αγροτικός κόσμος η συμμετοχή είναι μεγάλη. Όσο πιο δυνατά μπορούμε προσπαθούμε να τους το δώσουμε να το καταλάβουν ότι θέλουμε να πάρουν πίσω τα μέτρα που καταστρέφουν τηνα αγροτική παραγωγή. Θέλουμε να μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα και να μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις. Έμπρακτες λύσεις θέλουμε.