Λεοντόψαρο... Ένας εισβολέας για το πιάτο μας!

10:49 π.μ. - Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Παρ, 25/49/2020
Image: Λεοντόψαρο... Ένας εισβολέας για το πιάτο μας!

Ο Γιώργος Τσιφετάκης στον Ηχώ 99,8 για την αποψινή παρουσίαση γνωριμίας με το λεοντόψαρο

Σε μια προσπάθεια «γνωριμίας» του καταναλωτικού κοινού με το λεοντόψαρο η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών διοργανώνουν στην Ιεράπετρα ειδική εκδήλωση με στόχο να παρουσιαστούν τρόποι που μπορεί να μαγειρευτεί. Το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει σχετικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη με περιφερειακούς συμβούλους, εκπροσώπους του ΕΛΚΕΘΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Για τη διοργάνωση μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Τσιφετάκης, επαγγελματίας ψαράς και ο ίδιος. Όπως είπε το λεοντόψαρο θα μπορούσε να μπει στο οικογενειακό τραπέζι καθώς είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι ενώ θα βοηθηθεί πολύ ο κλάδος των ψαράδων. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξέρεις πως να το διαχειριστείς λόγω των αγκαθιών του. Το λεοντόψαρο είναι διαφορετικό από τον λαγοκέφαλο ο οποίος δεν πρέπει να καταναλώνεται. Η παρουσία του λεοντόψαρου στις θάλασσες της περιοχής τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένη. Η βρώση του συγκεκριμένου ψαριού θα μπορούσε να βοηθήσει και τους ψαράδες, ανέφερε ο κ. Τσιφετάκης. Εξήγησε ότι λόγω της πανδημίας ο αριθμός των καλεσμένων είναι περιορισμένος ωστόσο μέσα από την προβολή της εκδήλωσης είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε το λεοντόψαρο και γευστικά.

Ο κ. Τσιφετάκης αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη αρχές του Οκτώβρη το πρόγραμμα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Σχολίασε ωστόσο ότι θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει το θέμα με την ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία γενικότερα όπως επίσης να ενισχυθούν και οι ελαιοπαραγωγοί που υπέστησαν μεγάλη ζημιά πέρυσι από τον δάκο.