«Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» σήμερα στο 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας

10:03 π.μ. - Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017
10:10 π.μ. - Πέμ, 26/03/2017
Image: «Λέγκω η ατιμασμένη κόρη» σήμερα στο 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας

Από την θεατρική ομάδα «Μικροί Ήρωες» από την Καβάλα

Φιλοξενούμενοι στον Ηχώ fm 99,8 και την εκπομπή Ηχοχρώματα με τη Ζέτα Ψυλλινάκη η ομάδα «Μικροί Ήρωες» από την Καβάλα που πέρυσι απέσπασε το Βραβείο Κοινού για την παράσταση «Άγρυπνο Κώμα», και σήμερα θα παρουσιάσει το έργο «Λέγκω, η ατιμασμένη κόρη» της Γούλης Αποκατανίδου.

Λίγα λόγια για το έργο :
Παντού και πάντα στην Ελλάδα υπήρχε μια Λέγκω που αγαπούσε ένα Τάσο. Μια αθώα, καλόγνωμη βοσκοπούλα , ένας αγνός, νεαρός βουκόλος και μια μεγάλη, δυνατή και ανιδιοτελής αγάπη… ή μήπως όχι και τόσο ανιδιοτελής; Παντού και πάντα υπάρχουν κακόβουλοι και ύπουλοι που μάχονται την αγάπη, κακές στιγμές και συγκυρίες που την απειλούν. Στη στάνη μας, σηκώθηκε κονιορτός. Τα τραγιά που βόσκουν ειρηνικά , μόνο αυτά γνωρίζουν• μα δεν δύνανται να πουν. Μονάχα ο χρόνος που περνά θα φέρει την αλήθεια. Μονάχα ο χρόνος θα μας πει , αν οι καιροί γαλήνεψαν ή τους βαραίνει αντράλα !
Βιογραφικό της ομάδας :
Η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα ‘’Μικροί Ήρωες’’ δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2012 από ερασιτέχνες ηθοποιούς της Καβάλας. Στόχος της ομάδας ήταν και είναι η δημιουργία πρωτογενούς θεάτρου, που ‘’παράγεται‘’ μέσα στους κόλπους της ομάδας. Η συγγραφή, η σκηνοθεσία, η υποκριτική, τα σκηνικά, τα κοστούμια είναι ‘’προϊόν‘’ της ίδιας της ομάδας μας.
Ιδιαιτερότητα της ομάδας αποτελεί η παρουσίαση των έργων κυρίως σε μπαρ (για ολόκληρης σαιζόν, με μία παράσταση την εβδομάδα) και σπανιότερα σε θεατρικές σκηνές (για ολόκληρη σαιζόν, επίσης).
Τα έργα μας αλλά και ο τρόπος παρουσίασής τους, έκαναν πολύ γρήγορα τους «Μικρούς Ήρωες» μια πολύ δημοφιλή ομάδα στην Καβάλα και στους όμορους νομούς.
Η ομάδα μας έχει τιμηθεί με τις διακρίσεις: Βραβείο Κοινού, Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου και Βραβείο Αφίσας στο το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, τον Οκτώβριο του 2016, για την παράσταση του έργου «Άγρυπνο Κώμα». Παράλληλα, η ομάδα συμμετέχει σε πολλές δράσεις ερασιτεχνικών ή κρατικών φορέων.
Οι «Μικροί Ήρωες» έως τώρα έχουν παρουσιάσει τα παρακάτω έργα, σε κείμενα της Γιούλης Αποκατανίδου και σκηνοθεσία Ανδρέα Λαδά:
Βράδυ Σαββάτου (Χειμώνας 2012-2013), Λέγκω, η ατιμασμένη κόρη (Καλοκαίρι 2013), Σταράτες Κουβέντες (Χειμώνας 2013-2014), Ας μην ξημέρωνε ποτέ (Χειμώνας 2014-2015), Άγρυπνο Κώμα (Χειμώνας 2015-2016), Τσίρκο Μιράκολο (Καλοκαίρι 2016), «…Κι εμείς στα σύννεφα» (μουσικοθεατρική παράσταση σε κείμενα Γιούλης Αποκατανίδου και Ανδρέα Τσιαπτσιάδη, Χειμώνας 2016-2017).
Συντελεστές της παράστασης :
Σκηνοθεσία και μουσική επένδυση : Ανδρέας Λαδάς 
Διδασκαλία χορού : Δέσποινα Παπαδοπούλου
Υπεύθυνος ήχου : Μαστοράκης Γιώργος
Υπεύθυνος φωτισμού : Κυριακίδης Ευθύμης
Ζωγραφική σκηνικών : Τσιαπτσιάδης Ανδρέας
Μακιγιάζ : Ισαακίδου Κρήτη
Τεχνικός σκηνής : Βαβαλέσκου Δώρα
Διανομή :
Τάσος : Χρίστος Τσίρκας
Λέγκω : Έμυ Καμπουρίδου
Χαδούλα : Ελευθερία Τσαρτσαρή
Πάνος : Τάσος Καλαφάτης
Αγγέλα : Ανδρέας Λαδάς
Βαγγελάκης : Γιούλη Αποκατανίδου