Λασίθι: Του έκλεψαν τα αρνάκια, λίγο πριν το Πάσχα

5:40 μ.μ. - Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
05:03 μ.μ. - Δευ, 27/40/2017
Image: Λασίθι: Του έκλεψαν τα αρνάκια, λίγο πριν το Πάσχα

Αν και στην Νοτιοανατολική Κρήτη δεν είναι συχνά τα κρούσματα ζωοκλοπής, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, συνέβη και αυτό κοντά στην Ιεράπετρα

 Άγνωστοι δράστες έκλεψαν από μάντρα κτηνοτρόφου 10 αρνάκια, τα οποία ο ιδιοκτήτης τους, σκόπευε να πουλήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Πασχαλινή κρεαταγορά.
 
Στις 7.30 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 24 Μαρτίου περιποιήθηκαν τα ζωντανά τους στη μάντρα τους οι κτηνοτρόφοι, που έχουν τα πρόβατα τους στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, μεταξύ Ιεράπετρας και Μακρυλιάς,  κλείδωσαν την περίφραξη τους και πήγαν στο σπίτι τους .
 
Ξημερώματα Σαββάτου επέστρεψαν στη μάντρα τους και πριν ανοίξουν την κλειδωμένη πόρτα, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Γρήγορα διαπίστωσαν από τα σημάδια που είχε αφήσει στο χώμα κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο, ότι τη νύχτα, είχαν εισέλθει χωρίς να σπάσουν τις κλειδαριές στο χώρο τους, και είχαν αρπάξει 10 αρνάκια που είχαν σκοπό να τα διαθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Πασχαλινή κρεαταγορά.
 
Αμέσως έγινε η σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και το πρωί της Δευτέρας ενημερώθηκε και η Δασική Υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα της Αγροφυλακής, ενώ  τα θύματα της ζωοκλοπής, καλούν οποιονδήποτε είδε κάποιο αυτοκίνητο να απομακρύνεται  με τα 10 αρνάκια από την Αγία Παρασκευή, μετά τη δύση του ηλίου εκείνης της μέρας μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου, να ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές.
 
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης
 
Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: neakriti.gr