Λασίθι: Νοσηλευτές ζητούν το πτυχίο τους να γίνει πανεπιστημιακό

2:49 μ.μ. - Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020
02:02 μ.μ. - Παρ, 14/49/2020
Image: Λασίθι: Νοσηλευτές ζητούν το πτυχίο τους να γίνει πανεπιστημιακό

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με κοινοποίηση στον Υπουργός Υγείας κ. Κικίλια και τους βουλευτές του νομού Λασιθίου κ.κ. Πλακιωτάκη και Θραψανιώτη σχετικά με το αίτημα για καθορισμό διαδικασίας αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων του τμημάτων ΤΕΙ Νοσηλευτικής που μετατράπηκαν σε Πανεπιστημιακά τμήματα, με τους τίτλους σπουδών των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσηλευτών – τριων που εργάζονται στο ΕΣΥ είναι απόφοιτοι τμημάτων ΤΕΙ Νοσηλευτικής.

Μετά την μετατροπή τα τελευταία χρόνια όλων των τμημάτων ΤΕΙ Νοσηλευτικής σε πανεπιστημιακά, δεν έχει υπάρξει καθορισμός διαδικασίας αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων του τμήμάτων ΤΕΙ Νοσηλευτικής που μετατράπηκαν σε Πανεπιστημιακά τμήματα, με τους τίτλους σπουδών των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις (πχ εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης).

Έτσι, αν κάποιος νοσηλευτής -τρια που είναι απόφοιτος π.χ. του τμήματος νσοηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης (που μετατράπηκε σε τμήμα νοσηλευτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου) επιθυμεί να αποκτήσει πτυχίο του νέου τμήματος, είναι υποχρεωμένος να δώσει εξετάσεις για να περάσει και να φοιτήσει ξανά από την αρχή με το νέο πρόγραμμα σπουδών στο ίδιο τμήμα από το οποίο αποφοίτησε. Πρόκειται για μια διασικασία άδικη και παράλογη.

Γι΄αυτό σας παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στον καθορισμό διαδικασίας αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων του τμήμάτων ΤΕΙ Νοσηλευτικής που μετατράπηκαν σε Πανεπιστημιακά τμήματα, με τους τίτλους σπουδών των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, με τρόπο που θα επιτρέπει στους απόφοιτους νοσηλευτές-τριες που εργάζονται να ανταποκριθούν στη διαδικασία.

ekriti.gr