Λασίθι: Κλειστά τα λογιστικά - φοροτεχνικά γραφεία για το διάστημα 13/8-21/8

12:19 μ.μ. - Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Τρί, 02/19/2022
Image: Λασίθι: Κλειστά τα λογιστικά - φοροτεχνικά γραφεία για το διάστημα 13/8-21/8

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών Ν. Λασιθίου

Αγαπητοί συµπατριώτες

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί όλης της χώρας, βρισκόμαστε για 2ο  συνεχόμενο χρόνο αδιαλείπτως στα γραφεία µας,  βοηθώντας τα μέγιστα στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης.

Αγγίζοντας τα όρια της φυσικής µας αντοχής, προχωράμε σε κλείσιμο των γραφείων και αποχή από την υποβολή κάθε είδους δηλώσεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ:

 Για το διάστημα 13/8-21/8, κάθε γραφείο έχουν προγραμματίσει τις άδειες των απασχολούμενων σε αυτό και θα παραμείνει κλειστό για το κοινό

 Για το συγκεκριμένο διάστημα θα διεκπεραιώνονται µόνο έκτακτες εργασίες (προσλήψεις, αποχωρήσεις, απολύσεις) και αυτές µόνο εξ αποστάσεως.. Καμία άλλη εργασία δεν θα διεκπεραιώνεται

 Όπως συμβαίνει στις ..Ο.Υ. (προσωπικό ασφαλείας, δεν επιδίδονται ενδικοφανείς προσφυγές όλο τον Αύγουστο, κλπ.), στα δικαστήρια (είναι κλειστά όλο τον Αύγουστο, µε αποτέλεσμα να είναι κλειστά επί της ουσίας και τα δικηγορικά γραφεία), οι Πολεοδομίες υπολειτουργούν λόγω των αδειών κλπ., το ίδιο θα συμβεί και σε µας .

 Κάθε φορολογούμενος να επικοινωνήσει µε το λογιστή του για να ενημερωθεί πότε θα είναι κλειστό γραφείο, ώστε να προγραμματίσει τις όποιες εργασίες και να µην τις αφήσει τελευταία στιγμή, γιατί δεν θα εξυπηρετηθεί.

-Απαιτούμε άμεσα την παράταση των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30/09 .

-Απαιτούμε άμεσα την νομοθέτηση της 5µηνης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από την ημερομηνία έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος  υποβολής .

-Απαιτούµε άµεσα την νοµοθέτηση της ασθένειας του λογιστή .

Το ..Σ. του Συλλόγου