Λασίθι: Η EasyJet ακύρωσε πτήσεις που θα συνέδεαν τη Σητεία με το Μιλάνο και τη Νάπολη – Η αντίδραση του δημάρχου

9:54 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Παρ, 21/54/2024
Image: Λασίθι: Η EasyJet ακύρωσε πτήσεις που θα συνέδεαν τη Σητεία με το Μιλάνο και τη Νάπολη – Η αντίδραση του δημάρχου

Η EasyJet ακύρωσε το πρόγραμμα πτήσεων που θα συνέδεαν τη Σητεία με το Μιλάνο και τη Νάπολη – Αντιδράσεις από τον δήμαρχο Γ. Ζερβάκη

Ακυρώνει όλο το πρόγραμμα πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Σητείας η EasyJet. Η γνωστή εταιρία οικονομικών πτήσεων επικαλέσθηκε ως αιτία της ακύρωσης των προγραμματισμένων δρομολογίων της στη Σητεία λόγους ασφάλειας, αφού όπως αναφέρει «δεν υπάρχει πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνου Άγριας Ζωής στο αεροδρόμιο».

Τα γεράκια, οι γλάροι, τα κοράκια, οι αετοί και όλα τα είδη άγριας ζωής που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία δεν ελέγχονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, ακυρώνουν, στο σύνολό του, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της EasyJet για την Σητεία.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την πόλη της Σητείας, που είχε επενδύσει πολλά στο άνοιγμα του αεροδρομίου σε ευρωπαϊκές πόλεις, ανακοινώθηκε χθες από τον δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς «ένα πρόγραμμα που καταρτίστηκε με κόπο και πολύμηνη προσπάθεια, ακυρώνεται την τελευταία στιγμή, στερώντας από την περιοχή μεγάλο αριθμό τουριστών το φετινό καλοκαίρι».

Το χειμώνα που πέρασε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης διαφήμιζαν την Σητεία ως ένα νέο τουριστικό προορισμό της EasyJet. Μάλιστα, δημοσίευμα περιέγραφε τις ομορφιές της περιοχής αλλά και τις προγραμματισμένες πτήσεις στα ιταλικά αεροδρόμια, αναφέροντας: «Tο αεροδρόμιο της Σητείας, με θέα τη βορειοανατολική ακτή του νησιού, μπαίνει στο δίκτυο της πορτοκαλί εταιρείας και από τις 24 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα, προσεγγίζεται με απευθείας πτήσεις τόσο από Νάπολη όσο και από Μιλάνο – Μαλπένσα. Αναλυτικά, το νησί θα συνδέεται με την πρωτεύουσα της Καμπανίας με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και με το αεροδρόμιο του Μιλάνου με εβδομαδιαία πτήση, κάθε Σάββατο.»

neakriti.gr