Λαμπρή η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά

5:42 μ.μ. - Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017
05:05 μ.μ. - Παρ, 05/42/2017
Image: Λαμπρή η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά

Μέσα στην ευφρόσυνη και αναστάσιμη ατμόσφαιρα της περιόδου πανηγύρισε την Τρίτη ο Ιερός Ναός Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στην Ενορία Κουτσουρά

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 5 Μαΐου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Εφημερίων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αιδεσ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ε΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, ο Αιδεσ. Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, Εφημέριος Καλυβών Αποκορώνου και Αρχιερατικός Επίτροπος Γ΄ Αρχιερ. Περιφερείας της Ι. Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Στ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Κων/νος Θωμαδάκης, Ἐφημέριος Ι. Ναού Αγίου Λουκά πόλεως Χανίων, ο Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Κων/νος Κεντριστάκης, Εφημέριος Ενορίας Κουτσουρά, και ο Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Νικόλαος Παθιάκης, Εφημέριος Ενορίας Γούδουρα. 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στα φρικτά μαρτύρια που υπεβλήθη η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη, όταν ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στο Χριστό, και στην ανάστασή της από άγγελο Κυρίου μέσα από τον τάφο μετά τον αποκεφαλισμό της,  καθώς και στα πάμπολα θαύματα που επιτέλεσε στην Έφεσο ενισχύοντας την πίστη των χριστιανών μέχρι την ημέρα της κοιμήσεώς της.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μαρτυρία των αγίων στη ζωή της Εκκλησίας και στην ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να προσανατολίσει τη ζωή του σύμφωνα με το παράδειγμα ζωής των αγίων και να τους μιμηθεί, καθώς έγιναν δοχείο της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος καλωσόρισε τους Πατέρες από τα Χανιά, τον Παν/το Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, Αρχιερατικό Επίτροπο Β΄ Αρχιερατικής Περιφερείας της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αντώνιο Σαπουνάκη, Εφημέριο Ι. Ναού Αγ. Κων/νου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων, καθώς και τους καθηγητές της Μέσης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής των Χανίων, οι οποίοι συνόδευαν τους Ιεροσπουδαστές της σχολής στον πανηγυρίζοντα ναό στο πλαίσιο εκδρομής τους στην Ανατολική Κρήτη. Οι Ιεροσπουδαστές φιλοξενήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας στην πόλη της Σητείας το διήμερο 4 και 5 Μαΐου και την προηγούμενη ημέρα, συνοδευόμενοι από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, ξεναγήθηκαν από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού, όπου τους παρατέθηκε δείπνο στην Τράπεζα της Μονής. 
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών από την Ενορία Κουτσουρά και τα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας κ.κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και Θεόδωρος Πατεράκης αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Βρυγιωνάκης, o Πρόεδρος κ. Ιω. Ζουμπουλάκης και Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Σταυροχωρίου κ.α.
 
 Πηγή: www.imis.gr