Λαϊκές αγορές: Ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, μειωμένη κίνηση και ανατιμήσεις λόγω του χιονιά

11:04 π.μ. - Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017
11:11 π.μ. - Τετ, 01/04/2017
Image: Λαϊκές αγορές: Ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, μειωμένη κίνηση και ανατιμήσεις λόγω του χιονιά

Για ελλείψεις προϊόντων και πεσμένη κίνηση στις λαϊκές αγορές κάνουν λόγω τόσο οι παραγωγοί όσο και οι επαγγελματίες πωλητές της Δ’ λαϊκής αγοράς του Παγκρατίου

 Ο λόγος, «η κακοκαιρία των τελευταίων δύο εβδομάδων» όπως μας ενημέρωσε ο Δημήτρης Πατσιάς, μέλος του σωματίου της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος η οποία οδήγησε και σε ανατιμήσεις της τάξεως του 10% σε αρκετά προϊόντα όπως μαρούλια, μελιτζάνες, πιπεριές κ.α.
Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο Δ. Πατσιάς ο «χιονιάς προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις υπαίθριες κυρίως καλλιέργειες ενώ και η παραγωγή σε αρκετά αγροτικά προϊόντα είναι μειωμένη».
Πιο συγκεκριμένα δυσεύρετο είναι το μαρούλι στις λαϊκές αγορές με την τιμή του να κυμαίνεται στα 0,70 λεπτά το κομμάτι ή τα 3 μαρούλια έναντι 2 ευρώ, αλλά και το σπανάκι που η τιμή του έφτασε τα 2 ευρώ/κιλό. Ίδια εικόνα και για τα πράσα όπου φτάνουν το 1 ευρώ/κιλό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια 0,50 λεπτά/ματσάκι και το σπανάκι που άγγιξε τα 2 ευρώ/κιλό όπως μας ενημέρωσε ο Σπύρος Σπύρου, παραγωγός από τα Μεσόγεια Αττικής.
Ελλείψεις και για το μπρόκολο που τιμή του είναι στα 2 ευρώ/κιλό και σε λίγο καιρό θα είναι «δυσεύρετο», για τις μελιτζάνες που πωλούνταν προς 3,80 ευρώ/κιλό αλλά και για τις πιπεριές που κυμαίνονταν από 2 έως 2,50 ευρώ/κιλό
Από την πλευρά των επαγγελματιών πωλητών η Ευθυμία Κατσούγκρη από την Κρήτη, εξήγησε πως αν και δύσκολο αυτές τις μέρες να προμηθεύεται ελληνικά προϊόντα και σε λογικές τιμές, η ίδια αλλά και πολλοί συνάδελφοι της, δεν στρέφονται στη λύση των εισαγόμενων προϊόντων.