Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Απολογισμός της περιφερειακής αρχής για το 2024

12:51 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2025
12:03 μ.μ. - Τετ, 12/51/2025
Image: Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Απολογισμός της περιφερειακής αρχής για το 2024

Έργα και ημέρες για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης – ΕΕ απέναντι στον λαό της Κρήτης

Ο ετήσιος απολογισμός της διοίκησης της περιφέρειας Κρήτης παρουσιάστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, στις 11 Μάρτη. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης τοποθετήθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μανουσάκης Νίκος και Βρύσαλης Δημήτρης.

Όπως ανέφεραν, η περιφερειακή αρχή στον απολογισμό της συνειδητά «εξαφάνισε» τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων και της νεολαίας, δηλαδή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της Κρήτης.

Και το 2024, με τα έργα και τις ημέρες της, στήριξε και εφάρμοσε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έναν δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο να πληρώνει ο λαός για να θωρακίζονται τα κέρδη των λίγων. Την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί με συνέπεια τους στόχους της άρχουσας τάξης για την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα Νατοϊκά σχέδια και τα δισεκατομμύρια των Νατοϊκών εξοπλισμών για τους οποίους ματώνει ο λαός.

Συνολικά, η διοίκηση της Περιφέρειας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) επιβεβαιώνει και αποτυπώνει σε περιφερειακό επίπεδο τη στρατηγική σύμπλευση των κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στη βουλή. Επιβεβαιώνει τον βρώμικο ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των συμπληρωμάτων τους στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Κομπάζει η περιφερειακή αρχή για «μια Περιφέρεια με δυναμική ανάπτυξη». Δεν λέει όμως για ποιους και από ποιους είναι αυτή η ανάπτυξη. Πλασάρει τη ξαναζεσταμένη σούπα αυταπατών ότι είναι δυνατόν να ταιριάξουν τα ασυμβίβαστα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με αυτά των εργαζομένων, του λαού.

Οι αντιφάσεις και τα αδιέξοδα αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπερασπίζεται η περιφερειακή αρχή αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο «τουριστικό θαύμα» στην Κρήτη, με τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου να ζουν τη βαρβαρότητα της σεζόν, της διαλυμένης ζωής σε 6μηνες δόσεις.

Αποτυπώνονται στις υποδομές - ρημαδιό, στην ανύπαρκτη προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα. Όπως στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα. Από τη μια μεριά είναι τα εκρηκτικά προβλήματα του λαού και από την άλλη το ιδιωτικό έργο του αεροδρομίου στο Καστέλλι, που όχι μόνο ακριβοπληρώνει ο λαός για τα κέρδη των ομίλων, αλλά, για άλλη μία φορά, με μια βροχή, έπνιξε στα λασπόνερα την περιοχή που είναι αθωράκιστη από πλημμύρες.

Παντού μπαίνει η σφραγίδα του «πιο ικανού» κράτους για τη θωράκιση των επιχειρηματικών ομίλων, που γι' αυτό γίνεται όλο και πιο εχθρικό για τον λαό και τη ζωή του. Του κράτους που ξηλώνει κάθε κατάκτηση η οποία βάζει εμπόδια στην ένταση της εκμετάλλευσης, κάθε μέτρο προστασίας των εργαζόμενων που θεωρείται «βαρίδι» στους επενδυτικούς σχεδιασμούς.

60.235.515,25 στην Κρήτη είναι οι επιδοτήσεις των Αναπτυξιακών Νόμων, που δόθηκαν σε «φτωχούληδες» μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές της περιοχής μας, για τις οποίες περηφανεύεται η περιφερειακή αρχή. 60.235.515,25 «δωράκια» στο κεφάλαιο από τον ιδρώτα και τη φορολεηλασία του λαού, από τον οποίο κεντρικό και τοπικό κράτος απαιτούν να συμβιβαστεί με τη μιζέρια του.

Την ίδια στιγμή θεωρούνται κόστος : Τα σχολικά κτίρια που είναι σε άθλια κατάσταση, η Υγεία, η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, αντί για το δουλεμπορικό της «Δαίδαλος ΑΕ», την οποία η περιφερειακή αρχή (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ) υπερασπίζεται με πάθος που θα ζήλευαν ακόμα και υπουργοί της ΝΔ, όπως ο Βορίδης, που επί ημερών του ως Υπ. Εσωτερικών ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος.

Θεωρούνται κόστος η αντιπλημμυρική- αντισεισμική- αντιπυρική θωράκιση της Κρήτης, η αντιμετώπιση των κινδύνων από τις βραχοπτώσεις – ειδικά στο Ρέθυμνο- όπως και το σύγχρονο, ασφαλές και δωρεάν οδικό δίκτυο.

Θεωρούνται κόστος τα εγγειοβελτιωτικά έργα, με αποτέλεσμα λαϊκές οικογένειες να στερούνται το υγιεινό πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης, σε ποσότητα επαρκή για τις ανάγκες.

Ταυτόχρονα, οι βιοπαλαιστές αγρότες αντιμετωπίζουν την έλλειψη αρδεύσιμου νερού που δίνει το τελειωτικό χτύπημα για το εισόδημά τους, την ώρα, μάλιστα, που παλεύουν με το υψηλό κόστος παραγωγής, με τις συνέπειες της ευρωενωσιακής πολιτικής της ΚΑΠ, την οποία στηρίζει η περιφερειακή αρχή και οδηγεί στο ξεκλήρισμα των αγροτών.

Έργα επείγοντα στην περιφέρεια έχουν στοιχειώσει για χρόνια. Υπηρεσίες και έργα, όπως και μια σειρά θέματα, πχ ο καθαρισμός των ρεμάτων, η Πολιτική Προστασία, εκχωρούνται στην επιχειρηματική δράση για την τόνωση της κερδοφορίας τους, στις ιδιωτικές εταιρείες, στους μεγαλοεργολάβους, που λυμαίνονται τον ιδρώτα του λαού και τσακώνονται ποιος θα πάρει τη δουλειά.

Επιταχύνονται τα σχέδια για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού, με την ενιαία διαχείριση των νερών στην Κρήτη, που μεθοδεύουν κυβέρνηση και περιφέρεια.

Το ίδιο ισχύει για την Ενέργεια. Υπερασπίζεται με σθένος η περιφερειακή αρχή την απελευθέρωση της Ενέργειας, την επέλαση και στην Κρήτη των κορακιών των ομίλων της Ενέργειας, που για τα κέρδη τους καταδικάζεται ο λαός σε ενεργειακή φτώχεια. Δεκάδες είναι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας στην περιφέρεια που είναι θετικές για τις επενδύσεις τους, κόντρα στη λαϊκή βούληση και τις κινητοποιήσεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης είναι η μόνη που ασκεί λαϊκή αντιπολίτευση! Διαμορφώνει τη στάση και την ψήφο της με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα. Στηρίζει στην πράξη όλα τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες του λαού της περιοχής. Στηρίζει ένα μαχητικό πλαίσιο διεκδίκησης, μέσα και κυρίως έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές, με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» εμπιστευόμαστε τους αγώνες του λαού, που έχοντας συνειδητοποιήσει το πραγματικό δίλημμα : « Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πραγματοποιεί τις μεγαλειώδεις απεργίες και συλλαλητήρια που κάνουν τις δυνάμεις που υπηρετούν το αστικό σύστημα να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Κι αυτοί οι αγώνες χρειάζεται να δυναμώνουν, να δυναμώνει η αμφισβήτηση της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την υπηρετούν και των εκλεκτών τους στην περιφερειακή διοίκηση -