Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας: Καλούν τους ψηφοφόρους να "σώσουν" το νοσοκομείο ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο - ιατρό

11:22 π.μ. - Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023
11:09 π.μ. - Δευ, 18/22/2023
Image: Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας: Καλούν τους ψηφοφόρους να "σώσουν" το νοσοκομείο ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο - ιατρό

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιεράπετρας με αφορμή δημόσιες αναρτήσεις

Σε μία περίοδο που η κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου συνεχώς επιδεινώνεται, σε μια περίοδο που οι φορείς των τοπικών κοινωνιών και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γιατρών τονίζουν ότι απαιτείται βελτίωση των απολαβών και των συνθηκών εργασίας για να σωθούν τα περιφερειακά νοσοκομεία, σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες βγαίνουν ξανά στο δρόμο με αυτό το στόχο, κάποιοι ιατροί του νοσοκομείου Ιεράπετρας με δημόσιες αναρτήσεις τους καλούν τους ψηφοφόρους της Ιεράπετρας να "σώσουν" το νοσοκομείο ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ιατρό, που πριν δύο χρόνια παραιτήθηκε από το νοσοκομείο Ιεράπετρας και υπηρετεί στο ΓΝ Αγ. Νικολάου (κατόπιν δικής του αίτησης σε προκήρυξη), έτσι ώστε μετά την εκλογή του να μετακινηθεί ξανά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας!

Όμως η ύπαρξη και το κρίσιμο έργο των περιφερειακών νοσοκομείων δεν μπορεί να συναρτάται με την εκλογή σε θέση δημοτικού συμβούλου και κατ΄επέκταση τη μετακίνηση ενός γατρού.

Εξαρτάται από το να συνεχιστούν οι κοινωνικοί αγώνες ώστε να πιεστούν οι κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και να βελτιώσουν τις μισθολογικές και εργασιακές συνθήκες. Αυτα αποτελούν βασική προϋπόθεση ώστε να ανακοπεί η φυγή γιατρών και άλλων εργαζομένων από το ΕΣΥ, να μη βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις και να σταματήσει η κατρακύλα όλων των νοσοκομείων της περιφέρειας, που η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων έχει προκαλέσει.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα που την έχουν αντιληφθεί πλέον όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τα προβλήματα της δημόσια υγείας.

Όλα τα άλλα δεν αποτελούν λύσεις και γίνονται για ψηφοθηρικούς και άλλους λόγους.

Εμείς από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους αγώνες και τις προσπάθειες που γίνονται για να βελτιωθούν οι συνθήκες στα νοσοκομεία του νομού μας. Θα γίνουμε η μαχητική φωνή του γεραπετρίτικου λαού μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Στηρίζουμε και κλιμάκιο μας θα δώσει το παρόν τη Δευτέρα το απόγευμα στις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας στη Σητεία.