Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα: Στα 3.000 και σήμερα τα κρούσματα - Ένα 5% εμβολιασμένων νοσεί τώρα από κορωνοϊό

9:03 π.μ. - Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Πέμ, 22/03/2021
Image: Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα: Στα 3.000 και σήμερα τα κρούσματα - Ένα 5% εμβολιασμένων νοσεί τώρα από κορωνοϊό

Στα 30 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων από τα 46 που ήταν την αρχή της χρονιάς», αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» συνεχίζει την εξάπλωσή της και εκτός των άλλων, τόνισε ότι τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Πέμπτη (22/07) αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000.

Υπογράμμισε, ακόμα, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ότι έχει μειωθεί η αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα και έκανε λόγο για «ένα 5% εμβολιασμένων πολιτών που νοσεί αυτή τη στιγμή από κορονοϊό».

Επανέλαβε, όμως, ότι από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ, το 99% είναι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως είπε, η μετάλλαξη «Δέλτα» μεταδίδεται με τρομακτικό τρόπο κάτι που καθιστά επιβεβλημένο τον εμβολιασμό, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι οι πολίτες οφείλουν να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα. Αυτήν την στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνεχίζοντας ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε πως αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, όπως είπε, αυτή την στιγμή ο μέσος όρος είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46.

dikaiologitika.gr