ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 | Κονσέρτο Κρητικής Μουσικής με την "Φιλική Εταιρία" στο Μύρτος

9:22 π.μ. - Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024
09:08 π.μ. - Τετ, 21/22/2024
Image: ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 | Κονσέρτο Κρητικής Μουσικής με την "Φιλική Εταιρία" στο Μύρτος

Την Πέμπτη 22/08 ο συντοπίτης μας, Μανώλης Λιαπάκης, παρέα με τον Νίκο Μαστοράκη και τον Γιάννη Βρακουράκη θα μας χαρίσουν μια απολαυστική βραδιά, στο προαύλιο του Αγίου Αντωνίου

Ο συντοπίτης μας και βιρτουόζος ερμηνευτής της αυθεντικής κρητικής μουσικής, Μανώλης Λιαπάκης, παρέα με τον Νίκο Μαστοράκη και τον Γιάννη Βρακουράκη, («ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» , θα μας χαρίσουν μια πραγματικά απολαυστική βραδιά, στο προαύλιο του Αγίου Αντωνίου, την Πέμπτη, 22 Αυγούστου στις 21:00!

Το κονσέρτο οργανώνεται από την Πολιτιστική Επιτροπή της Κοινότητας Μυύρτου στα πλαίσια ¨ΚΥΡΒΕΙΑ - 2024” τού Δήμου Ιεράπετρας!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Μανώλης Λιαπάκης, μεν την υψηλή μουσική ευαισθησία που τον διακρίνει σε συνδυασμό με την μεγάλη δεξιοτεχνία που απόκτησε όχι μόνο με το μεγάλο του μεράκι αλλά και με την μακρόχρονη συνεργασία του με το μεγάλο δάσκαλο της κρητικής μουσικής, Θανάση Σκορδαλό, είναι σήμερα ένας από τους λίγους καλλιτέχνες, που παραμένουν πιστοί στην γνήσια κρητική μουσική παράδοση! Με τα αυθεντικά μουσικά όργανα, όπως το Μπουλγαρί, την Μαντόλα, το Λαγούτο, μας φέρνει πίσω στην όμορφη περίοδο της μουσικής μας!

Η κρητική μουσική σήμερα συνεχίζει να είναι δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες και με πολλές διαφορετικές γεύσεις από δυναμικά ενισχυμένα παραδοσιακά τραγούδια μέχρι συνδυασμούς με ηλεκτρονική μουσική και λαϊκά. Αναπτύχθηκε από την πιο παραδοσιακή όμορφη μουσική των χωριών και των μικρών πόλεων, τη μουσική που άκουγαν οι παππούδες μας στους γάμους και τα πανηγύρια, στις ταβέρνες και τα μικρά κεφενεδάκια. Ο Μανώλης Λιαπάκης, θα μας μας ταξιδέψει στην όμορφη αυτή εποχή!

Η τελευταία μουσική έκδοση «Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΣΕΤΑ», η πρώτη προσωπική δουλειά του « Χαίνη», Δημήτρη Απστολάκη στην οποία συμμετείχαν ο Μανώλης Λιαπάκης, ο Νικος Μαστοράκης και ο Γιάννης Βρακουράκης, έχει λάβει άριστες κριτικές και μεγάλο ενθουσιασμό από τους λάτρες της Κρητικής μουσικής!

Βαγγέλης Φραγκιαδάκης

Πολιτιστική Επιτροπή Κοινότητας Μύρτου!

hxonews