"Κύρβεια 2024" | Ξεκινούν με Μποφίλιου στις 9 Ιουλίου στο δασάκι του Κουτσουρά

11:10 π.μ. - Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Δευ, 17/10/2024
Image: "Κύρβεια 2024" | Ξεκινούν με Μποφίλιου στις 9 Ιουλίου στο δασάκι του Κουτσουρά

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου συναυλία της Έλενας Παπαρίζου στο Βουζουνεράκειο

Στον Ηχώ 99,8 μίλησε η κ. Φωτεινή Περακάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων Ιεράπετρας, για τα Κύρβεια 2024.

Όπως είπε η κ. Περακάκη, ο κόσμος έχει ανάγκη το κομμάτι των εκδηλώσεων και φαίνεται να περιμένει με μεγάλη προσμονή τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικά δρώμενα για παιδιά και μεγάλους, πολιτισμικές συναντήσεις, εικαστικές και μουσικές παρουσιάσεις, ιστορικές αναδρομές και γαστρονομικά δρώμενα.

Έχει δημιουργηθεί μία επιτροπή πολιτιστικών εκδηλώσεων με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό η οποία είναι υπεύθυνη και για τα Κύρβεια 2024. Έχουν προσπαθήσει να υπάρχει κάθε μέρα μία εκδήλωση στην Ιεράπετρα. Παράλληλα, μπορεί να υπάρχει και κάποια εκδήλωση στα χωριά.

Τα Κύρβεια 2024 θα ξεκινήσουν 9 Ιουλίου με την συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στο δασάκι του Κουτσουρά. Στις 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδήλωση με θέμα συνάντηση Πόντου- Κρήτης η οποία θα περιλαμβάνει μουσική, μαγειρική και εκμάθηση ποντιακών χορών. Μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους. Στην παραλιακή πλατεία θα φιλοξενηθεί ο Μιχάλης Χαρκιολάκης και ο Γιώργος Κουδουμογιαννάκης. Επίσης, το Κέντρο Μουσικών Σπουδών Ιεράπετρας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση. Επιπλέον, θα γίνει ρεσιτάλ κιθάρας στην αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου.  Στα Σχινοκάψαλα, με την βοήθεια του αρχαιολόγου κ. Παπαδάτου, θα πραγματοποιηθεί ιστορική αναδρομή. Για τις ανάγκες της νεολαίας, θα πραγματοποιηθεί Beach Party στο οποίο θα πάρουν μέρος τα παιδιά από το μουσικό γυμνάσιο αλλά και τοπικά συγκροτήματα νεολαίας. Τέλος, η κ. Περακάκη μας ενημέρωσε ότι η μεγαλύτερη συναυλία θα είναι αυτή της Έλενας Παπαρίζου η οποία θα γίνει 14 Αυγούστου στο Βουζουνεράκειο Στάδιο.