Κύρβεια 2021: Το πρόγραμμα από Δευτέρα 2 έως Κυριακή 8 Αυγούστου.

3:35 μ.μ. - Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
03:08 μ.μ. - Κυρ, 01/35/2021
Image: Κύρβεια 2021: Το πρόγραμμα από Δευτέρα 2 έως Κυριακή 8 Αυγούστου.

Συνέχεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην Ιεράπετρα

Δευτέρα 2 Αυγούστου -  Μουσικά σοκάκια

Έφτασε η μέρα για την γιορτή της ¨Κάτω μεράς¨

Από τα σοκάκια της παλιάς πόλης ακούγεται μουσική....

Ξεκινήστε από την πλατεία Αγίου Γεωργίου και ακολουθήστε τις ΝΟΤΕΣ…  θα σας οδηγήσουν  σε σημεία με ζωντανή μουσική από διάφορα μουσικά σχήματα.

Χώρος: Πλατείες Αγ. Γεωργίου, Αγ. Σπυρίδωνα, Ρείς Ντερέ, Αγ. Νικολάου, Παναγίτσα του Καλέ.         

  Ώρα: 21:30                Είσοδος ελεύθερη

και

Θεατρική παράσταση

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του ΣΟΦΟΚΛΗ

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, στο ρόλο του Κρέοντα, και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, με την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, στο ρόλο της Αντιγόνης, την Ντόρα Μακρυγιάννη [Ισμήνη], τον Μάνο Καρατζογιάννη [Φύλακας, Άγγελος], τον Δημήτρη Σαμόλη [Αίμων], τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη [Τειρεσίας], αναμετρώνται με το αιώνιο κείμενο του Σοφοκλή. Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης.

Χώρος: 3ο Γυμνάσιο     Ώρα: 21:00   Είσοδος: 18€ / Προπώληση: 15€

Τετάρτη 3 Αυγούστου   -  «Μουσική Σκηνή»

“ἐρᾶν”

Παραδοσιακή βραδιά με παλιούς σκοπούς της Κρήτης αλλά και αγαπημένα τραγούδια από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου. Νεκτάριος Παχιαδάκης (λύρα και τραγούδι) Κυβέλη Σεργίου (τραγούδι και κρουστά) Μανώλης Σκουμπάκης (λαούτο και τραγούδι) Βαγγέλης Φανουράκης (λαούτο και τραγούδι)

Χώρος: Πεζόδρομος Κοθρή     Ώρα: 21:30    Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 4 Αυγούστου  -   «Μουσική Σκηνή»

‘Τσίτα Κόρδα’

Είναι μια παρέα οκτώ μουσικών και φίλων με διασταυρούμενες μουσικές καταβολές και ορμητήριό τους τη Μυρσίνη Σητείας. Ερμηνεύουν τραγούδια λαϊκά και παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από την έντεχνη μουσική σκηνή.

Θαλασσινός Ν: κοντραμπάσο, Καμπουράκης Γ: τύμπανα, Καπαρού Κ: τραγούδι, Μακράκης Μ: κρουστά, Μαστοράκης Γ: μπουζούκι, Μοσχάκης Μ: βιολί, Σεμερτζάκη Μ: τραγούδι, Στάγιας Γ: κιθάρα, τραγούδι.

Χώρος: Παραλιακή πλατεία     Ώρα: 21:30    Είσοδος ελεύθερη

Και

Θεατρική παράσταση

“Νυφικό κρεβάτι” Μέθεξις

... είναι μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους, μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι. Σε μετάφραση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου. Σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με τους Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ορέστη Τζιόβα.

Χώρος: 3ο Γυμνάσιο   Ώρα: 21:30  Είσοδος: 15€ / Προπώληση: 12€

Πέμπτη  5  Αυγούστου

Θερινό Σινεμά

The Great Dictator (Ο Μεγάλος Δικτάτορας) 1940

Ένας εβραίος κουρέας, σωσίας του δικτάτορα Χίνκελ, μπλέκει σε κωμικοτραγικές περιπέτειες. Μια μεγαλοφυής σάτιρα του Χίτλερ, από τον Τσάρλι Τσάπλιν, στην πρώτη του καθαρά ομιλούσα ταινία, όπου εγκαταλείπει το χαρακτήρα του Σαρλό.

 Κωμωδία • 2ώρες  6 λεπτά Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν    Με τους: Τσάρλι Τσάπλιν, Πολέτ Γκοντάρ, Τζακ Όκι

Χώρος: Θεατράκι Μίνως      Ώρα: 21:30    Είσοδος: 3ε

Παρασκευή 6/8

Θερινό Σινεμά

Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα (1956)

Η Ζυλιέτ Αρντί είναι μια νεαρή ανέμελη κοπέλα στο απόγειο  της ομορφιάς της. Οι τρόποι της σκανδαλίζουν τη μικρή επαρχιακή πόλη όπου ζει υιοθετημένη. Μαθαίνει τυχαία ότι ο Αντουάν, ο άντρας που αγαπά, την βλέπει σαν μια περαστική περιπέτεια αλλά είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει στην πόλη.

Ρομαντική, Δράμα • 1 ώρα 35 λεπτά Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία: Ροζέ Βαντίμ Με τους: Μπριζίτ Μπαρντό, Κουρτ Γιούγκενς, Ζαν Λουί Τρεντινιάν

Χώρος: Θεατράκι Μίνως      Ώρα: 21:30    Είσοδος:3ε

Σάββατο 7 Αυγούστου

Θέατρο

“Εγκλημα και τιμωρία”

Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας

Σκηνοθεσία Π.Δασκαλάκη // Ερμηνεύουν: Κ.Βασαρμίδης, Σ.Δένδιας, Δ.Γιαννίδης, Κ.Δερμιτζάκης, Δ.Δρανδάκη, Ι.Ζουριδάκη, Μ.Θεοδωρίδη, Π.Κονταξάκη, Σ.Κονταξάκη, Μ. Λασηθιωτάκη, Γ.Μανιαδάκης, Κ.Μαυρικάκης, Μ.Μπαλοθιάρης, Μ.Πυργιωτάκης, Σ.Τσαντηράκη,Γ.Χατζάκης,Γ.Χριστάκης Σκηνικά: Ά.Θεοδωρίδης, Σ.Κονταξάκη// Κοστούμια:Σ.Κονταξάκη, Σ.Τσαντηράκη// Επιμέλεια μουσικής: Μ.Μεταξάκη // Φωτισμοί: Ν.Νικολουδάκης // Φροντιστής: Χ. Σταυρακάκη // Φωτογραφία: Depictions Π.Ντούρος, Μ.Παπαδάκη.

Χώρος: 3ο Γυμνάσιο    Ώρα: 21:30    Είσοδος: 7€ / Προπώληση: 5€

Κυριακή  8  Αυγούστου

Συναυλία με τον Γιάννη Κασσωτάκη

 ‘Η ζωή είναι ωραία’

Τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν, θα μας συγκινήσουν  και θα μας φέρουν πιο ‘κοντά’.

Μανώλης Κανακάκης – πιάνο/κανονάκι, Αλέξανδρος Κανακάκης - πνευστά,

Γιώργος Τζωρτζάκης - μπάσο.

Χώρος: Θεατράκι Μίνως   

   Ώρα: 21:30    Είσοδος ελεύθερη