Κύρβεια 2020 | Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μετά τις 10 Αυγούστου αν οι συνθήκες το επιτρέψουν

2:31 μ.μ. - Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Παρ, 07/31/2020
Image: Κύρβεια 2020 | Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μετά τις 10 Αυγούστου αν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Ως Οργανωτική Επιτροπή τηρήσαμε όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Με αίσθημα ευθύνης η Οργανωτική Επιτροπή Κύρβεια 2020 συστάθηκε μετά από προτροπή της προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ κας Μαρίας Σακαδάκη και εργάστηκε, στοχεύοντας στην διοργάνωση αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ιεράπετρας. Κύριο μέλημα η διασφάλιση και τήρηση των μέτρων προστασίας λόγω πανδημίας κορωνοϊού. Κεντρικό σύνθημά μας άλλωστε ήταν «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό - Τηρούμε τα μέτρα». Το μήνυμα αυτό θελήσαμε ως Επιτροπή να περάσει πρώτα στα ίδια τα μέλη μας και στην πορεία στους εθελοντές αλλά και τους θεατές.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις της προέδρου και μελών της Επιτροπής με την Αστυνομία, το Λιμενικό, το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού . Ειδικότερα το Π. Τ. Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των μέτρων αλλά και οργάνωσης των εθελοντών ανέλαβε πρωταρχικό ρόλο. Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τα μέτρα που έπρεπε να τηρηθούν βασισμένα στις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων. Ομιλήτρια ήταν η κα Μ. Ανδρουλάκη , νοσηλεύτρια και συντονιστής ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος πρόεδρος ΠΤΕΕΣ

Στους χώρους εκδηλώσεων η προσέλευση και η αποχώρηση γινόταν με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Χρήση της γινόταν και για οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση στον χώρο πχ κυλικείο.

Επιπλέον κατά την είσοδο στο χώρο δίνονταν ενημερωτικό φυλλάδιο για τα μέτρα. Οι καρέκλες ήταν τοποθετημένες όπως προέβλεπε σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. ........ Στη διάθεση του κοινού υπήρχαν δωρεάν μάσκες αλλά και γάντια.

Δημιουργήθηκε σελίδα με συνεχείς αναφορές όχι μόνο στην προώθηση των εκδηλώσεων αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται.

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του έδωσε η πολιτεία προχώρησε στην πρόσληψη προσωπικού το οποίο βοήθησε τα μέγιστα για την καλή οργάνωση των Κυρβείων.

Ως Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστούμε όλους όσοι μας τιμήσατε με την παρουσία σας, σεβαστήκατε τα μέτρα και τις υποδείξεις των μελών της Επιτροπής και των εθελοντών. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ για τη στήριξη. Ευχαριστούμε την Αστυνομία, την ομάδα ΔΙΑΣ, το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας για τη στήριξη. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στα νέα παιδιά που ήρθαν στις εκδηλώσεις και με ιδιαίτερη προσοχή τήρησαν τα μέτρα.

Μετά τα παραπάνω με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας να προτείνει την ακύρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Κυρβείων «εφόσον δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας και εφόσον η επιτροπή διοργάνωσης των εκδηλώσεων δεν μπορεί να επιβάλλει την καθολική εφαρμογή των μέτρων όπως αυτά ορίζονται από την πολιτεία». Τίθενται δε μια σειρά από ερωτήματα. Εκτιμούν ότι το Π.Τ. του ΕΕΣ Ιεράπετρας που ανέλαβε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και ενημέρωση δεν « προστάτευσε» την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων; Γιατί δεν κλήθηκε εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής να παραστεί στη συζήτηση ή έστω να γίνει μια τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να υπάρξει ενημέρωση;. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν ο πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Υγείας να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις ώστε να διαπιστώσουν από κοντά το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση διαπιστωνόταν οτι είχαμε κρούσματα κορωνοϊού....πρώτη από όλους η Επιτροπή είχε αποφασίσει την αναβολή ή και ακύρωση των εκδηλώσεων. όπως και έγινε όταν κρίθηκε αναγκαίο, μετά από συνεργασία της προέδρου κας Σακαδάκη με τον Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε λόγω έλλειψης μέτρων αλλά εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Γιατί για όλους μας εκείνο που προέχει είναι η υγεία και ασφάλεια των συμπολιτών μας και πάνω σε αυτό εργαστήκαμε.

Ως Οργανωτική Επιτροπή είμαστε έτοιμοι και πάλι μετά τις 10 Αυγούστου, να δώσουμε τη δυνατότητα στους συνδημότες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Πρόεδρος

Της Οργανωτικής Επιτροπής Κυρβείων

Μαρία Σακαδάκη