Κύρβεια 2020- Επιστολή απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Υγείας στην πρόεδρο της Ε. Κυρβείων

6:04 μ.μ. - Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
06:08 μ.μ. - Τρί, 11/04/2020
Image: Κύρβεια 2020- Επιστολή απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Υγείας στην πρόεδρο της Ε. Κυρβείων

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Υγείας κ Γ.Σαραντώνη

Αγαπητή μου Κα Πρόεδρε, αναγκάζομαι να απαντήσω στην «άκομψη» ανακοίνωση σας, προασπιζόμενος το κύρος και το ήθος των μελών που απαρτίζουν την Δημοτική Επιτροπή Υγείας.

Γνωρίζετε ότι η επιτροπή Υγείας γνωμοδοτεί, με απλά λόγια «συμβουλεύει» και οι αποφάσεις της ΔΕΝ είναι δεσμευτικές για την Δημοτική Αρχή.

Η απόλυτα σωστή και τεκμηριωμένη πρόταση για την αναστολή των εκδηλώσεων των Κυρβείων « … εφόσον δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας …..»  τέθηκε από την Αντιδήμαρχο κα Χατζημαρκάκη και έγινε ομόφωνα δεκτή.

Είμαι βέβαιος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, ότι ακολουθήσατε όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία. Στη σωστή εφαρμογή αυτών των μέτρων, συνέβαλε και το Τ.Π του ΕΕΣ Ιεράπετρας,  η κοινωφελής δράση του οποίου, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Όταν όμως παρουσιάζονται κρούσματα τα οποία λόγω «ειδικών» καταστάσεων ΔΕΝ μπορούν να ιχνηλατηθούν, για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αταυτοποίητα και δυνητικά μεταδίδουν τον ιό, η πιθανότητα να νοσήσει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και να διασπαρεί ο ιός σε συνθήκες συνωστισμού, (όσο σωστά και αν εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας), είναι μεγάλη. Για τους παραπάνω λόγους και ο Πρόεδρος του Τ.Π ΕΕΣ Ιεράπετρας -μέλος της Επιτροπής Υγείας- στήριξε την πρόταση της κας Αντιδημάρχου.

Η απόλυτα σωστή και επιβεβλημένη αναστολή των εκδηλώσεων,  ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή  πριν δημοσιοποιηθεί η «γνωμοδοτικού» χαρακτήρα απόφαση της Επιτροπής Υγείας.

Ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο μέμφεστε τον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής που γνωμοδότησαν, και όχι τους Πολιτικούς σας Προϊσταμένους που (ορθά πράττοντας) αποφάσισαν την αναστολή των εκδηλώσεων, αλλά αντιθέτως τους ευχαριστείτε για τη συνεργασία!

Πρακτικά ήταν αδύνατο να κληθείτε στη συνεδρίαση, για θέμα το οποίο τέθηκε επειγόντως προς συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και εκτός ημερησίας διάταξης.

Σας εύχομαι υγεία, και καλή συνέχεια στο ήδη επιτυχημένο έργο σας.

  Με τιμή

ΣΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Υγείας