Ξεπούλησαν τα παπούτσια με νερό από τον Ιορδάνη - Κοστίζουν 3.000 δολάρια

1:56 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
01:10 μ.μ. - Δευ, 14/56/2019
Image: Ξεπούλησαν τα παπούτσια με νερό από τον Ιορδάνη - Κοστίζουν 3.000 δολάρια

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Μια ανασχεδιασμένη έκδοση αθλητικού μοντέλου γνωστής εταιρείας με τον εσταυρωμένο να «φιγουράρει» στα κορδόνια και ιερό νερό τον Ιορδάνη στα πέλματα, ξεπούλησε μέσα σε λίγα λεπτά, παρά το γεγονός ότι το κόστος του ζαλίζει….
 
Η περιορισμένη έκδοση του μοντέλου με την εύγλωττη ονομασία «Παπούτσια του Ιησού» ήταν αρχικά το… εύρημα μιας εταιρείας με έδρα το Μπρούκλιν, της MSCHF, η οποία τα έφτιαξε χρησιμοποιώντας 100% μαλλί από λιβάνι ( frankincense wool), ενώ πρόσθεσε και τον σταυρό στα κορδόνια κατ’ αντιστοιχία με το θέμα….
 
Σύμφωνα με την Fox News, τα μόλις 24 ζευγάρια που κυκλοφόρησαν ξεπούλησαν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ενώ το κόστος τους άγγιζε τα 3000$,.
 
Ο δημιουργός του παπουτσιού, κατέστησε σαφές ότι ο σχεδιασμός δε συνδέεται καθόλου με τη γνωστή εταιρεία αθλητικών, ενώ παράλληλα έσπευσε να εξηγήσει ότι ο  πάτος του παπουτσιού είναι γεμάτος με χρωματισμένο ιερό νερό, προκειμένου να είναι ξεκάθαρα ορατό στη σόλα του «παπουτσιού του Χριστού»….
 
Μάλιστα, από τη μια πλευρά του παπουτσιού μπορεί κανείς να δει γραμμένο το  «MT.14: 25», το οποίο αναφέρεται σε απόσπασμα της Βίβλου που περιγράφει τον Ιησού να περπατά στο νερό.
 
Και φυσικά, ο … ευφάνταστος δημιουργός δεν έμεινε εκεί…. Στην πίσω πλευρά του ζευγαριού είναι γραμμένο κάθετα στο δεξί παπούτσι το  «MSCHF» (ήτοι της εταιρείας με έδρα στο Μπρούκλιν),  ενώ στο αριστερό αναγράφεται  «INRI» , το οποίο προέρχεται από τη λατινική φράση «Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum» που σημαίνει «Ιησούς Ναζωραίος Βασιλιάς των Ιουδαίων».
 
Ο εμπορικός διευθυντής, δήλωσε στη New York Post: «Σκεπτόμενοι μια άλλη γνωστή συνεργασία που πουλά αθλητικά παπούτσια διαφημίζοντας οινοποιεία, θέλαμε να δείξουμε πόσο «εξωφρενική» έχει γίνει ή «συνεργασία» μας με τον πολιτισμό….
 
«Αναρωτιόμασταν, λοιπόν, πώς θα έμοιαζε μια «συνεργασία» με τον Ιησού Χριστο; Και νομίζω πετύχαμε διάνα»
 
τι θα έμοιαζε με ένα συνάδελφο με τον Ιησού Χριστό;» Πιθανώς χτύπησε το νύχι στο κεφάλι, έτσι δεν ήταν;
 
Ο δημιουργός φρόντισε να δώσει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς ακόμα και το κουτί των παπουτσιών ταίριαζε στο θρησκευτικό θέμα. Η ομάδα σχεδίασε έναν άγγελο στο κουτί, όπως και μια σφραγίδα εμπνευσμένη από την Παπική σφραγίδα.
 
Ο Greenberg, μάλιστα εξήγησε αναφορικά με το «ιερό νερό» ότι έχει ένα φίλο στο Ισραήλ και το νερό από τον Ιορδάνη ποταμό που βρίσκεται στη σόλα είναι …ευλογημένο από κάποιον ιερέα.
 
Παρόλο, που σε πρώτη φάση δημιουργήθηκαν μόνο 24 ζευγάρια του συγκεκριμένου μοντέλου, ο Gabriel Whaley, ιδρυτής της μάρκας, υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει μια «δεύτερη έλευση» στο μέλλον.
 
πηγή: dogma.gr