Ξεκίνησαν γεωλογικές έρευνες για τα συνοδά έργα στο Φράγμα Μπραμιανών

12:56 μ.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
12:06 μ.μ. - Τρί, 11/56/2019
Image: Ξεκίνησαν γεωλογικές έρευνες για τα συνοδά έργα στο Φράγμα Μπραμιανών

Ο Μπ. Δραγασάκης στον Ηχώ 99,8 για επιδοτήσεις, νέα ΚΑΠ και εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ

Με αναφορές στις επιδοτήσεις, τη νέα ΚΑΠ, την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σάββατο στην Ιεράπετρα, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μπάμπης Δραγασάκης μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και πρόεδρος της ΕΑΣ.
 
Ειδικότερα για τις επιδοτήσεις όπως είπε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην πρώτη φάση καταβάλλει το 70% της βασικής  επιδότησης στους δικαιούχους. Πιθανότατα κάποιοι από αυτούς να βλέπουν μειωμένο ποσό από πέρυσι και αυτό γιατί φέτος υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία τους στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Το απόθεμα που προκύπτει στο ταμείο του ΟΠΕΚΕΠΕ στο τέλος που εκκαθαρίζεται η χρονιά,  κατανέμεται αναλόγως ή εντάσσει στο σύστημα επιδοτήσεων νέους αγρότες. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  με την ΕΑΣ για διευκρινίσεις
 
 Σε ότι αφορά την προσαγωγό διώρυγα, όπως είπε, μέσω του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου κ. Θραψανιώτη γνωστοποιήθηκε ότι ο Υπουργός κ. Καραμανλής υπέγραψε την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Πρόσθεσε πως υπάρχει θετική εξέλιξη σε ότι έχει να κάνει με τα συνοδά έργα (φράγμα ποταμού Μύρτου , δρόμο γύρω από το φράγμα, προστασία φράγματος, αντιπλημμυρική προστασία Γρα Λυγιας  κ.α.)καθώς η εταιρία που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της μελέτης για τα έργα αυτά είναι αυτές τις ημέρες στην Ιεράπετρα και διεξάγει γεωλογικές έρευνες περιμετρικά του φράγματος  Μπραμιανών και του ποταμού Μύρτου.
 
Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο συνέδριο Γαια Επιχειρείν για τη νέα ΚΑΠ επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες αγρότες θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα συλλογικά τους όργανα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους  να διαμορφωθεί η ελληνική πρόταση στο πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Τέλος, ως μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να παραβρεθούν στην ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα  για τις πολιτικές εξελίξεις και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σύριζα στο Νομό Λασιθίου 2015 – 2019 με ιδιαίτερη αναφορά στην Ιεράπετρα. Θα παραβρεθούν ο Γιάννης Δραγασάκης πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο Μανόλης Θραψανιώτης βουλευτής Λασιθίου.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Δραγασάκη: