Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας Α. Πανταζής - Συνέντευξη στον Ηχώ 99,8

12:20 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018
12:10 μ.μ. - Τετ, 10/20/2018
Image: Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας Α. Πανταζής - Συνέντευξη στον Ηχώ 99,8

Γιατί «χάλασε» η σχέση του με τον Δήμαρχο - Με ποια κριτήρια θα γίνει η σύνθεση του ψηφοδελτίου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργύρης Πανταζής στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο, της υποψηφιότητάς του, μίλησε για όλα στον Ηχώ 99,8 και την εκπομπή Καλημέρα Λασίθι με τη δημοσιογράφο Μαρία Τσαγκαράκη. Θυμίζουμε οτι ο κ. Πανταζής ξεκίνησε την πορεία του στα κοινά μέσα από δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα , έχει διατελέσσει μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΙ νυν ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ και στα κοινωνικά μέλος του Δ.Σ. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επίσης κατά το παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος στο Σύλλογο Ανθοπαραγωγών Ν. Λασιθίου και αργότερα στον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας.
 
Γιατί επέλεξε τη δεδομένη χρονική στιγμή να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του
 
Ερωτηθείς καταρχάς για ποιο λόγο αποφάσισε τη δεδομένη στιγμή να δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του και την υποψηφιότητα του ως Δήμαρχος και δεν το έκανε νωρίτερα εαν υπήρχε πρόβλημα στη συνεργασία με τον Δήμαρχο , ο κ. Πανταζής απαντά. Είχα αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθώ από τα τέλη του Μάη είχα όμως μπροστά μου έργο να ολοκληρώσω από τις θέσεις αρμοδιότητάς τις οποίες μου είχαν ανατεθεί , επιτροπή αγροτικών θεμάτων , επιτροπή τουρισμού, επιτροπή αδέσποτων ζώων. Δεν μπορούσε να αφήσω εκτεθιμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμασταν ενώ παράλληλα έπρεπε και οικονομικά να έχουν τακτοποιηθεί οι υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους, προμηθευτές κλπ ώστε η αποχώρηση να γίνει έχοντας τακτοποιήσει τις εκρεμότητες και το έργο που είχα αναλάβει, τόνισε.
 
Πως ήταν η συνεργασία με τον Δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη
 
Κάνοντας στη συνέχεια έναν απολογισμό και έναν σχολιασμό για τη συνεργασία με τον Δήμαρχο και την δημοτική παράταξη είπε οτι, τα πρώτα χρόνια η συνεργασία με τον Δήμαρχο αλλά και τη δημοτική ομάδα ήταν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε ένα καλό επίπεδο και υπήρχε συνεννόηση σε οτι αφορά στην παραγωγή του δημοτικού έργου. Τα ΄΄νερά ΄΄ άρχισαν να ταράζουν με την πρόωρη και ξαφνική για τον ίδιο και άλλους δημοτικούς συμβούλους , απομάκρυνση του τότε αντιδημάρχου οικονομικών Μανώλη Φραγκούλη. Ακόμη και σήμερα δεν έχει δοθεί μια σαφής και πειστική απάντηση από τον Δήμαρχο στην ομάδα που τον πλαισιώνει. Η συνοχή στην ομάδα είναι άγνωστη λέξη. Υπάρχει μιά φυγή ανθρώπων από την ομάδα. Κάποιοι το έχουν δείξει, κάποιοι άλλοι εκτιμώ , θα το κάνουν σύντομα. Ως αντιδήμαρχος είχα κατά καιρούς διαφωνήσει σε θέματα όπως πρόσφατα στη διαμόρφωση των τελών κοιμητηρίων. Ο Δήμαρχος με τίμησε αναθέτοντάς μου αρμοδιότητες αντιδημάρχου στην καθαριότητα αρχικά και στη συνέχεια με την αντιδημαρχία των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και στις θέσεις του προέδρου στις επιτροπές αγροτικών θεμάτων και τουρισμού. Την αντιδημαρχία για τα χωριά ο ίδιος ο Δήμαρχος τη σύστησε και στην πορεία όπως είδαμε ο ίδιος o Δήμαρχος κατήργησε. Επίσης οι επιτροπές ειδικά το τελευταίο διάστημα δεν είχαν την προσοχή που έπρεπε και οι προτάσεις τους δεν εισακούγονταν. Υπήρχε και μια απαξίωση από τον Δήμαρχο απέναντι σε κάποιους συνεργάτες. Αυτό φαινόταν από τη μη συμμετοχή τους στις προσυνεδριάσεις. Ο Δήμαρχος ΄΄ κλείστηκε ΄΄ στο γραφείο του και επέλεξε κάποιους συνεργάτες για να συνεχίσει. Κατ΄επανάληψη συνεργάτες εξέφραζαν δυσαρέσκεια αλλά δεν εισακούστηκαν. Σε οτι αφορά το δημοτικό έργο έγιναν μελέτες που έμειναν στο συρτάρι όπως ο φάρος στο αλιευτικό καταφύγιο.Επιλέον έρχονταν μελέτες στο δημοτικό συμβούλιο για να τις εγκρίνουμε, πχ για τα έργα στην πλατεία , για τα οποία δεν κληθήκαμε ως ομάδα να πούμε τις απόψεις μας. Η πρότασή μας ως επιτροπή αγροτικών θεμάτων για ημερίδα αφαλάτωσης δεν προχώρησε. Σε οτι αφορά τα χωριά όταν ανέλαβα, τα παρέλαβα με πολλά προβλήματα να είναι σε εκκρεμότητα. Διαπίστωσα στην πορεία και αυτό ήταν κάτι που επίσης προκάλεσε τη διαφωνία μου και επηρέασε την απόφασή μου να απομακρυνθώ από την παράταξη, οτι ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στην απόφαση του ίδιου του Δημάρχου, ξαφνικά ο Δήμαρχος και για κάποιους λόγους άρχισε να παίρνει αρμοδιότητες, όπως την αγροτική αγροποιία. Γινόταν ένας σχεδιασμός για τους δρόμους και που θα πάνε τα μηχανήματα και χωρίς να ερωτηθείς κανείς ούτε προσωπικά ως αντιδήμαρχος τα μηχανήματα πήγαιναν σε άλλη περιοχή και ο σχεδιασμός που είχε κάνει ο αντιδήμαρχος άλλαζε και δεν μιλάμε για έκτακτες περιπτώσεις. Ένα άλλο θέμα που είχε επίσης να κάνει με τα χωριά είναι οτι παραγκωνίζονταν συνεχώς πρόεδροι, σημείωσε μεταξύ άλλων.
 
Ο "Κλεισθένης" και με ποια κριτήρια θα επιλεχθούν τα πρόσωπα που θα συνθέσουν το ψηφοδέλτιο
 
Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ο κ. Πανταζής μίλησε για το νέο σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές λέγοντας οτι υπάρχουν θετικά στοιχεία και σίγουρα ο Κλεισθένης θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι πάντως οξύμορο , σχολιάζει, κάποιοι να ΄΄κατηγορούν΄΄ τον Κλεισθένη αλλά να κατεβαίνουν υποψήφιοι. Σε οτι αφορά τη σύνθεση του ψηφοδελτίου αυτή θα γίνει με πολυσυλλεκτικά και δημοκρατικά κρητήρια. Είναι σεβαστή η ιδεολογία του καθενός είναι όμως κάτι διαφορετικό η κομματική κατεύθυνση. Θέλουμε στο ψηφοδέλτιο να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταύτιση στην ιδεολογία. Δεν θα δεχτούμε και δεν θα δεχτώ πολιτική στήριξη. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όσους θα  είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, κατέληξε ο κ. Πανταζής.
 
 
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8: