Κρούσμα κορωνοϊού στο 6ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

7:39 π.μ. - Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020
07:11 π.μ. - Τρί, 03/39/2020
Image: Κρούσμα κορωνοϊού στο 6ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Κλειστό το σχολείο για απολύμανση

Στην κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Ιεράπετρας νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες ένας 65χρονος κάτοικος Κάτω Χωριού με ήπια συμπτώματα ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει σε άλλη περιοχή της χώρας. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης βρέθηκε θετικό το ένα από τα τρία παιδιά του οικογενειακού του περιβάλλοντος  που σύμφωνα με πληροφορίες πηγαίνει στο 6ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχολείο σήμερα είναι κλειστό προκειμένου να γίνει απολύμανση του σχολικού κτιρίου και να γίνουν όλα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. 

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μανώλης Μακράκης. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι το σχολείο (και τα δυο τμήματα) θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες μετά και την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών. Μετά από συνεννόηση με τον Δήμο θα γίνει και η απολύμανση του κτιρίου. Καλό θα είναι οι γονείς να τηρήσουν το μέτρο της καραντίνας, να προσέξουν τα παιδιά τους και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, η βόλτα ή τα παιχνίδια με άλλα παιδιά ώστε να τα προστατεύσουν μέχρι να διαπιστωθεί εάν προκύψει κάποιο άλλο θετικό κρούσμα.

-

Για το ίδιο θέμα η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη ανέφερε ότι ενημερώθηκαν για το περιστατικό και άμεσα θα προχωρήσουν σε απολύμανση του σχολικού κτιρίου στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Χρειάζεται ψυχραιμία και τήρηση των προληπτικών μέτρων, αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, φοράμε την μάσκα, πλένουμε τα χέρια και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να γίνουν όσα προβλέπει το πρωτόκολλο.