Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Το μεσημέρι τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης

10:41 π.μ. - Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
10:05 π.μ. - Δευ, 25/41/2020
Image: Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Το μεσημέρι τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης

Πρόκειται για το 17ο κρούσμα στο νησί

Νωρίς το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης σε γιατρούς και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο 88χρονος, το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί από τα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ληφθεί δείγματα για έλεγχο από 6 γιατρούς και 15 περίπου νοσηλευτές/τριες που ανήκουν στο αιμοδυναμικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ στο οποίο νοσηλεύτηκε πριν από μία περίπου εβδομάδα ο 88χρονος.

Τα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του ΠαΓΝΗ αναμένονται το μεσημέρι της Δευτέρας ωστόσο σύμφωνα εκτιμήσεις των ειδικών που μίλησαν στο cretapost, η πιθανότητα κάποιος να έχει νοσήσει δεν ξεπερνά το 3%.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται να παρθούν δείγματα και από ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο ίδιο δωμάτιο με τον 88χρονο ενώ ήδη έχουν ελεγχθεί τα μέλη της οικογένειας του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων σε καλή κατάσταση. Ο ίδιος ένοιωσε μία μικρή αδιαθεσία και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων το πρωί της Κυριακής με πυρετό και αμέσως οδηγήθηκε στην ειδική μονάδα Covid.

Ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

cretapost.gr